Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, doszedłem jednak do wniosku że nie ma co kombinować i kupować zamienników przepływomierzy co by tylko dostać z nr 314. Bo i tak od dawna mam kupioną 527. Tylko długi czas biłem się z myślami żeby nie tracić chipa (ale trudno najwyżej się zrobi jeszcze raz, po za tym robił go poprzedni właściciel, więc tak na prawde nikt nie wie po zanim co tam siedzi) bo samochód i tak jeździ tak sobie. Wsadziłem starą przepływkę po czyszczeniu i auto odżyło na kilka dni, spaliny wróciły do normy, ładnie cichutko chodził, ciągnął bardzo ładnie od samego dołu. I teraz mam pytanie kto mógł by to zrobić lub kogo polecacie, mam jednego dobrego mechanika który jest od fusa, ma teraz swój własny warsztat i robi w nim sam, lecz dostanie się do niego graniczy z cudem, tyle już ma terminów na przód zajętych. Dziś na światłach nawet mnie stara astra 1.7TD wyprzedziła :/ Wszyściutko mam powymieniane czujniki zaworki itd, wyczyszczony intercooler itp. Zostało tylko zrobić porządek z tą nieszczęsną przepływką

Aha no i samochód oczywiście 320d M47 136km (03/2001)

Opublikowano

Właśnie, miałem przepływkę z mercedesa 2.7 cdi 0281002535 i chodził jak burza.

Jeździłem 10 lat takim wozem jak ty i na tej przepływce wszystko było ok.

Po co kombinować

P.S

Tylko ja nie miałem Pierburga tylko BOSCHa

Pozdr

Opublikowano
no właśnie była wsadzona przez pewien czas pierburga 7.22684.00 i było w sumie ok. POzniej wsadziłem tego boscha 527 ale było szarpniecie przy 2500rpm i duży lag nim zaczęło turbo pompować. Ostatnio odkopałem w garażu tego pierburga ale pochodził 3dni (reakcja była od razu po wciśnieciu gazu na każdym biegu i obrotach) i jest to samo co na tym nowym boschu. Myślałem właśnie dużo o tym 7.22684.07 tylko fajnie jak by ktoś z warszawy lub okolic mógł na chwile taką przepływkę udostępnić nawet od płatnie na próbę. Bo szczerze to szkoda mi wyrzucać 250zł jeśli nic z tego nie wyjdzie.
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
A wie ktoś jak mogę sprawdzić wersje oprogramowanie ECU samemu, mam interfejs do tego INPA (lub Dis tylko musiał bym zainstalować) I gdzie znajdę jakieś dane na temat wersji softu ?
Opublikowano
W INPIE masz takie overview na caly system i pisze tez tam softwareversion. Ja mam D5 wiec jest raczej to nowy soft i nie trzeba nic robic.
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Odświeżę temat. co by nowego nie zakładać, jest ktoś w Wawie lub okolicach kto ma działającego dis-a ? I mógł by mi poświęcić 20min np. za zgrzewkę piwka :) Chciał bym sobie wyczyścić wyuczone parametry przepływki, W sumie mogł bym sam ale kurcze żebym sobie zainstalował do dużo rzeczy bym musiał z lapka skasować, nagrać itd.

EDIT:

OK już sobie po instalowałem wszystko tylko nie mogę się dopatrzeć nigdzie żeby to wyczyścić