Skocz do zawartości

2 PROBLEMY ŚWIECĄCE KONTROLKI: ABS... I SŁABA REAKCJA NA GAZ

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jestem posiadaczem bmw 750iAL, Pierwszy problem polega na tym, że od dłuszego czasu meczą mnie te 3 swiecące na pomarańczowo kontrolki abs wykrznik i kontrola trakcji. Zaś drugi problem to słabe przyspiesznie, wciskam pedał gazu do samej podłogi i wyje jakby chciał a nie mógł, nie dawno wymienilem wszystkie swiece myslałem, że w świecach tkwi problem ale jak widać myliłem się. Może z was ktoś spotkał sie z podobnym problemem. Z góry dziekuje za odpowiedzi.
Opublikowano
Mam to samo, buta ma ale problem z ABS+T jest. Po kompie pokazało tylny prawy czujnik, dzisiaj zmieniłem i doopsko 150 Euro w plecy. Teraz obstawiam moduł DSC tylko jebany strasznie drogi, najpierw zrobie podmianę.
Czy ktoś zamawiał BMW?
Opublikowano

Po wymianie czujnika komputer wskazuje na "ventilerelais" czyli zaworki. Podmieniłem moduł DSC i problem pozostał czyli chyba padla pompka hydrauliczna ale kto wie?

http://bmwfans.info/parts/catalog/E38/Sedan/Europe/740i-M62/LHD/A/1999/august/browse/brakes/hydro_unit_dsc_control_unit_fastening-2/

A na dodatek dzisiaj rozpedziłem auto i okazuje się, że od 4 biegu na steptroniku nie ma mocy jade około 180 but w podłoge i nic auto zamulone na 4 tyś obrotów - katastrofa. Oby to przez awarie DSC. Piszcie coś panowie może ktoś miał podobne problemy.

Czy ktoś zamawiał BMW?
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
System DSC i cała reszta naprawiona, przyczyną był urwany przewód w wiązce kablowej pod przednim nadkolem z prawej strony mniej więcej na wysokości komputera, tam jest taki plastikowy albo gumowy lejek ktory odprowadza wode z górnej pokrywy kompa i ta woda kapie w dół na kable. Został mi jeszcze problem mocy na 4 i 5 biegu. Komputer wskazał na termostat z czujnikiem temperatury, jutro jade wymieniać i mam nadzieje że wróci moc.
Czy ktoś zamawiał BMW?