Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
http://www.allegro.pl/item938862708_bmw_e36_modul_komfortu_domykania_szyb.html tutaj jest zdj modulu.Pisze poniewarz niedawno kupilem autko i mam kluczyk z pilotem http://i53.photobucket.com/albums/g44/slawo123/Image3.jpg ale nieche mi sie zainnicjalizowac wiec chce sie dowiedziec czy mam modul sterowany radiowo a koles mi mowil ze zmienial stacyjke i starego klucza nie ma a nie jest w stanie powiedziec jaki on byl.
Opublikowano

Jeśli masz radiowe sterowanie z kluczyka to odbiornik jest w lusterku wstecznym w środku.Może wystarczy zakodować kluczyk do auta.Można to zrobić samemu.

Poszukaj na forum.Ktoś to opisywał.

Opublikowano
Przy zmianie stacyjki był zmieniany EWS czy tylko unieszkodliwiony lub robiona była adaptacja EWS do sterownika silnika? Jeśli EWS jest tylko unieszkodliwiony to będzie problem z zakodowaniem tego kluczyka tak żeby ci radiowo działał bo komputer widzi że powinien być zupełnie inny kluczyk i temu nie pozwoli na zakodowanie. Żeby to działało prawidłowo trzeba by do tej stacyjki wymienić też EWS i zrobić synchronizacje z sterownikiem wtedy bez problemu da się zakodować. Zamki w drzwiach też zmieniał w tym aucie? Dopytaj się poprzedniego właściciela jak to dokładnie było przeprowadzone.
BMW forever!!!
Opublikowano
Chodzi o to ze gosc nie wie dokladnie co bylo robione wie ze tylko byla zmieniana stacyjka we wloszech.Ews dziala bo sprawdzalem wyjmowalem transponder i jest ok odlacza rozrusznik lecz nie wiem czy jest oryginalny czy zmieniany wydaje mi sie ze jest oryginal przekladany byl transponder tak mysle poniewrz byl by oblepiony calkowicie sylinkonem w widac ze ktos majstrowal tam i jest troche porozrywany wiec wydaje mi sie ze jest oryg.A co do lusterka wstecznego to nie widze tam nic zedne kable nie ida lusterko jest na przyssawce do szyby przedniej.
Opublikowano
Mam jeszcze jedno pytanie bo troche poszperalem po internecie i zauwarzylem ze do lusterka (modulu radiowego) dochodzi tylko +12V wiec modul komfortu tez powinien miec antene???I jesli dostal bym takie lusterko czy da sie to przerobic na radiowo sterowany centralny czy tez trzeba kupic inny modul komfortu??
Opublikowano

Upraszczając - moduły komfortu są takie same we wszystkich e36. Są one jedynie inaczej oprogramowane w zależności od wyposażenia danego modelu.

Do centralnego z kluczyka musisz mieć odbiornik - ten który jest w lusterku i ZKE które wie ze coś takiego znajduje się w samochodzie.

I tyle.

Opublikowano

Da sie. Ale szybciej i taniej bedzie zainstalowac jakis autoalaram z pilotem. Autoalaram kosztuje około 100 zł.

I samemu można go zainstalowac.

Opublikowano
a do czego sluzy 3 przycisk na kluczyku niby z taka lampka?
http://img684.imageshack.us/img684/4426/c23a511dcaf4207f.jpg
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano

witam

mam pytanie dotyczące sterownika comfort o nr 61.35-8 369 483 czy ktoś może posiada schematy elekrtyczne do tego sterownika, a jest on konkternie do sterowania szyb elektrycznych, centralnego zamka

a zrobiłem coś takiego, zepsuły mi sie podnośniki w e36 325 coupe z 92r. i zamontowałem podnośniki z 318 is coupe z 97 roku. wyprułem też instalacje elektryczną ale po zamontowaniu nie chce mi coś to działać, dodam że przełeżyłem też rygle z drzwi żeby były czujnikii nadal nic