Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam :D . Koledzy jeżeli któryś z Was ma e39 po lifcie, moglibyście sprawdzić jak jest montowana chromowana listwa na tylnej klapie( nie wszystkie ją mają) ja mam przedliftową a chciałem taką listewkę założyć ma już lampy i inne gadżety poliftowe. Mam nadzieję że nie będę musiał wiercić dziur :evil:
www.bmw-wgr.pl stowarzyszenie miłośników BMW- Grójec i okolice
Opublikowano

Chromowana listwa na tylną klapę jest przyklejana taśmą dwustronną 3M-a.

Pzdr.

Opublikowano

Najważniejsze jest żeby dobrze przygotować element/podłoże do którego bedziemy przyklejać taśmę wraz z listwą.

Wpierw miejsce umyć gąbką z mydłem i wodą, wytrzeć do sucha i przeczyścić benzyną ekstrakcyjną a będzie trzymać jak na wkręty :)

http://farm8.staticflickr.com/7143/6826155841_0459a462fa.jpg
Opublikowano
Dziękuję bardzo za istotne informacje. Czas więc dzwonić do serwisu i zamawiać listwę. Pozdro :lol:
Opublikowano
Cena w serwisie bardzo miło zaskoczyła- 122zł netto :shock:
  • 6 lat później...
Opublikowano
Odświeżam temat. Chodzi mi mianowicie o następującą sprawę. Uszczelka do listwy posiada klej z jednej strony. Czy uszczelkę przykleić do listwy i docisnąć całość czy przykleić do klapy tą uszczelkę a następnie docisnąć listwą? Chodzi o prawidłowy montaż czy to ma jakiś wpływ na coś?