Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam bmw 528i z 96 roku i jest takie coś że jak jade np: 80 km/h na 5 biegu i wcisne gaz do teoche mocniej to silnik wkreca sie na obroty ale niebardzo chce przyspieszać i wyglada to tak jak bym gazował silnik na luzie. Z poczatku myślałem ze to cos zwiazanego z ASC+T ale gdy je odłącze czasami jest tak samo. A i zdaża sie to na wszystkich biegach może oprócz 1 i 2 oraz R . Za mała predkość za wysoki bieg i silik sie wkreca a nie czuć przyspieszenia, ani żadnego smrodu palonego sprzęgła spod maski. I co to moze być ?

Z góry dzieki za odpowiedzi! Pozdrawiam.

Opublikowano

hmmmmmmm..........

dziwne - pewnie ci slizga sprzeglo , ale powinno sie to dziac takze na 1 i 2.....

mi kiedys slizgalo w e23 przez chyba 30 tys - nic nie smierdzialo .... sprzedalem samochod i kolejny wlasciciel dalej jezdzil na takim sprzegle....

ale lepiej je wymienic....

Opublikowano
Mam bmw 528i z 96 roku i jest takie coś że jak jade np: 80 km/h na 5 biegu i wcisne gaz do teoche mocniej to silnik wkreca sie na obroty ale niebardzo chce przyspieszać i wyglada to tak jak bym gazował silnik na luzie. Z poczatku myślałem ze to cos zwiazanego z ASC+T ale gdy je odłącze czasami jest tak samo. A i zdaża sie to na wszystkich biegach może oprócz 1 i 2 oraz R . Za mała predkość za wysoki bieg i silik sie wkreca a nie czuć przyspieszenia, ani żadnego smrodu palonego sprzęgła spod maski. I co to moze być ?

Z góry dzieki za odpowiedzi! Pozdrawiam.

To moze byc tyko sprzeglo. Oczywiscie samochod nie ma automatycznej

przekladni...?

Punto75>BravoGT>MB260E>MBC280>*PuntoHLX>MBC320>MBE50AMG>VectraC>BMW528 . it's nice to be important but it's more important to be nice

>>> psychop's lab mike.xray.pl

Opublikowano
Możesz też sobie sprawdzić jak Ci sprzęgło łapie czy przypadkiem nie na samym końcu - ja tak mam, że musze sprzegło wciskać do podłogi żeby dobrze wysprzęgliło ale wiem, że i tak się lekko ślizga.
http://www.maszty-flagi.com/bmw/E39_forum.jpg
Opublikowano
mi kiedyś jak siadło sprzegło to własnie na 5 biegu jak wcisnołem przy dużej prędkosci większy opór powietrza i cały opur ... tak mi sie wydaje ,że to sprzegło pozdrawiam
kupie silnik 2,5 L bądz 2.0 litra albo zestaw do swapa na 3l ,3,5
Opublikowano
Dzięki za wszystkie odpowiedzi!!! Tego sie obawiałem i miałem nadzieje że to nie to. Wiecie ile moze kosztowac taka naprawa i jak ona by mniej więcej wygladała (wymiana czy co?). Dodam że mam manualną skrzynie i sprzęgło łapie normalnie tak mi sie wydaje żadnych zgrzytów ani nic oprucz właśnie efektu jaki opisałem wcześniej. Jak wcisne gaz np na 4 lub 5 to wkręca sie na obroty i musze delikatnie wciskac i odpuszczac sprzegło żeby normalnie załapało. To napewno jego wina. Jeszcze raz dziekówka za wszystko. Pozdrowionka.