Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ;)

mianowicie mam problem z manualną skrzynią biegów, chcąc wrzucić 1 bieg wbija mi się wsteczny po prostu nie czuć żadnej różnicy w oporze przy wbiciu biegu. Przyznam że muszę ostro się na kombinować aby wbić 1 a nie R. Jak sądzicie czy cała skrzynia do wymiany czy tylko jakaś jej część ?

Opublikowano
Na pewno da się naprawić skrzynie wymieniając uszkodzone elementy,tylko nie zawsze to się opłaci.Musisz się zorientować ile biorą za robociznę w warsztatach,dolicz do tego części i masz porównanie,no chyba że będziesz dłubał sam
Opublikowano
Nie wiem jak sie to fachowo nazywa, ale jest cos takiego co stwarza opor przy probie wbicia wstecznego (R jest z lewej strony od 1). W ojca Jettcie kiedys tez byl taki problem. Meczyl sie okolo roku(najgorzej na skrzyzowaniu jak chcesz ruszyc a tu wsteczny i do tylu :nienie: ) a okazalo sie ze wystarczylo tylko rozebrac mieszek i wymienic 1 czesc. Naprawa jakies 5 lat temu to max 50zl i nie zajela duzo czasu.