Skocz do zawartości

E32 730i Raz działają światła a raz pdoświetlenie deski ??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam pewnie problem z oświetleniem mojego cudeńka.Wygląda to tak:

Jak włacze światła postojowe to ok zapala się deska, wiec pcham wajche dalej i zapalają się światła mijania ale deska gaśnie.Ale wysiade na chwile odpalam silnik ponownie robie to samo światłeł mijania nie ma ale za to deska się pali?? I to cały problem. Znalazłem gdzieś informacje ze za to odpowiada taki (może nie będe prezycyjny ale jestem nowicjuszem) długi układzik w pudełku pod maską z bezpiecznikami. Wiec go rozebrałem i jest tam stycznik końcowy który ma dwie blaszki (reszta ma jedną) jest on troche opalony i czarny.Czy zancie kogos kto był by mi w stanie coś takiego wymienić za jakąś drobną sume? No i jescze mam problem z wyswietlaniem informacji przez komputer na deske, co objawia się że raz sie załączy a raz nie albo jakoś dziwnie(tez nie precyzyjne określenie).

Kto był by mi w stanie pomóc za jakieś rozsądne pieniadze i zrobić z tym porządek, a może ktoś z grupowiczów by mi pomógł.(Jestem z Warszawy).

Ps. Poszukuje też jakiejś porzadnej ksiażki serwisowej najlepiej tłumaczonej do mjego cudeńka z 89.r. Gdzie można kupić zamówić i ile to może kosztowac.

Pozdrawiam

Marcin

Opublikowano

ciezko bedzie o pomoc na grupie bo tu chyba kazdy ma nowszze modele, ja mam taka sama E32 jak ty lez z 5000l sinikiem.

Tez nie mam ksiazki i onia juz prosilem ale jakos bez odzewu, zreszta jak nie tylko w tym temacie.

Z tego co ja Ci moge podpowiedziec to przeczysc styki na przekaznikach jakis np WD40 lub czyms spodobnym, prawdopodobnie nie masz gdzies masy to jest naturalne w tych autach bo jaja juz troche latek. Sam mialem sporo klopotow z oswietleniem ktorego nie bylo bo ktos sie bawil i grzebal niewlasciwie.

Skoro juz do Ciebie pisze to moze sobie sami pomozemy.

Pod tylnym siedzeniem masz akumulator to chyba wiesz, patrzac na niego z gory masz go po prawej stronie po lewej sa przekazniki, sterka przewodow bezpieczniki, ja mam 2 prostokatne dlugie elelementy zapewne komputery sam nie wiem od czego ale nie wnikam zaraz za nimi najblizej akumulatora rowniez prostokatny lecz nieco ktotszy element, mi go brakuje nie wiem od czego on jest, jak masz to samo wyjmij go i sprawdz czego Ci brakuje.

Ps. Jesli brakuje Ci jakiegos przekaznika to na gieldzie mozna zakupic nie wiem skad jestes ale u mnie oryginalne mniej istotne za 10-15zl mozna kupic, choc nie sadze aby byl uszkodzony, jesli jest zasniedzialy zakopcony przeczysc go deneturatem lub jakims srodkiem szybko odparowujacym.

Pozdrawiam

[email protected]

www.mdm.cxt.pl/bmw

• Członkowie klubu
Opublikowano
O instrukcję obsługi zapytaj w ASO. Dużo ludzi kupuję sobie własnie od nich - po Polsku Ja osobiście mam z allegro - poszukaj trochę a nie czekj aż ktoś poda Ci gotowy skserowany i oprawiony manual.

Pozdrawiam, Mariusz

"Mario"

F11 Sophisto Grau

http://i59.tinypic.com/242j57c.jpg