Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wiem że już było wiele postów na ten temat ale kto pyta to nie bładzi...posiadam bmw e90 z silnikiem 122km 1.8 diesel,problem polega na tym iz auto nie chce sie wkrecac powyzej 3 tys.obrotow a gdy juz sie to uda silnik zaczyna dziwnie kolysac i kulec...do tego auto pali 9 l. :-(na autostradzie nie pojedzie wiecej niz 170km/h:-( powymienialem wszystkie filtry jakie sa tylko mozliwe przeczyscilem zawor egr wykluczylem zaworek egr ktory czesto wysiada,sprawdzilem wtryski i nadal nie znam przyczyny:-(!!!!!!!!!pomocy?????????!!!! :cry:
Opublikowano
Wlasnie nie wiem jak ja najlepiej sprawdzic...??czy wystarczy idpiac kostke i odpalic bez niej??czy moze jest jakis inny sposob?? :?: dowiedzialem sie tez ze na listwie przy wtryskach jest cos co mozna wyczyscic czy wiecie moze gdzie to jest?? :?: :?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Najlepszym sposobem jest pomiana innej o identycznych numerach a wiadomo, że e90 to nie jest za popularny model i ciężko znaleść coś takiego. Ja na Twoim miejscu bym wyciągnął wtyczkę i pojeździł chwile, jeżeli auto się troche uspokoi i zacznie jeździć lepiej tzn, że padła przepływka. Podjeðź do kogoś na kompa i w inpie idczytajcie jakie daje pomiary zasysanego powietrza.
Krzysztof
Opublikowano
hmm na kompie bylem od tego wsumie zaczelem i wyskakuje mi blad coman reil czyli cos z wtryskami najprawdopodobniej :? lecz je juz sprawdzilem...jutro zrobie eksperyment z ta przeplywka ale nie wiem czy cos to da trace juz sile :wink: :x :? dzieki kris za podpowiedz....
Opublikowano
może regulator ciśnienia na listwie CR

sadzomiotacz pędzony gnojówką

Sprzedam swoje BMW E91 320d 163 KM 2006 390 kkm, Navi Prof., panorama, bezwypadkowe, zadbane, pewne. Info - priv

Opublikowano
a gdzie on jest??ten samoregulator??dzis odpiolem taka kostke od listwy wtryskow ktora idzie pod kolektorem i wpiolem spowrotem i auto dostalo takiego buta z wolnych ze bylem w szoku:-) :P :) ale po chwili bylo to samo i tak na przemian raz dobrze raz lipa...
Opublikowano
dzis odpielem na chwile kostke od przeplywki powietrza i zapalil mi sie check...niestety auto jedzie dalej tak samo czyli do du... :mad2:
Opublikowano

podepnę się pod Twój temat kolego. mam podobny problem ze spalaniem chociaż u mnie sytuacja wygląda troche inaczej bo samochod wkreca sie na obroty, przyspiesza bardzo zwawo. średnie spalanie w mieście wynosi 8,5l/100km natomiast na trasie przy predkosci 120-130 km/h średnie spalanie spada do 8,3l/100km dzisiaj przejechalem 300km i na trasie spadlo tylko 0,2l.o co chodzi?

mysle ze przy tym silniku spalanie powinno byc znacznie mniejsze.

Opublikowano
a resetowales srednie spalanie ? jak nie to zresetuj i sprawdz ile ci wyjdzie
Opublikowano
dzisiaj na trasie zresetowalem srednie spalanie i przy predkosci 120-130km/h wyszlo mi 6,2l/100km (przy automacie) jak to wyglada u was? wg mnie nie jest to chyba zly wynik? od razu spytam czy ktos z was wie czego dotyczy blad na komputerze "increased emissions"? wiem ze chodzi o spaliny tylko co to dokladnie moze byc? po podlaczeniu do kompa blad mozna skasowac lecz pojawia sie na nowo co dziwne tylko wtedy kiedy wyjade w dluzsza trase... :?
Opublikowano
"increased emissions" zwiekszona emisja spalin, do sprawdzenia skład spalin albo coś nie tak jest z DPFem albo moze jakaś usterka układu zasilania paliwem, do sprawdzenie wtryskiwacze.

sadzomiotacz pędzony gnojówką

Sprzedam swoje BMW E91 320d 163 KM 2006 390 kkm, Navi Prof., panorama, bezwypadkowe, zadbane, pewne. Info - priv