Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Ostatnio jadąc wieczorem dostrzegłem brak mocy tzn , stałem w korku , chciałem dynamicznie uciec na pas obok dodałem gazu , usłyszałem dość głośne wejście na obroty, a auto ledwo co się ruszyło.. zwróciłem też uwagę na przygaszone zegary deski rozdzielczej, tak jakby świeciły na pół gwizdka.

Ale autem zrobiłem jeszcze 15 km po mieście i dojechałem pod dom i od tej pory przesiadłem się w służbowe auto, li zamierzam dociec co może być nie tak.

Dodam jeszcze fakt, lekko faluącej wskazówki spalania, nawet gdy pedał gazu jest przyciśnięty idealnie w bezruchu..

Opublikowano
moze cos Ci "kradnie prąd",nie wiem,radio,wzmacniacz,jakas navi,masz "DUŻE" audio w samochodzie?ze tak sie wyraze,ja np:ostatnio zauwazylem ze jak mi zrobili elektryczne szyby(nieoryginalne czesci) to jak je odsuwam to mi deko lampka przygasa,malutko ale zawsze moze podobnie masz z tymi zegarami,"cos" bierze za duzo pradu i na zegary juz nie "starcza" pradu,no ale moze inni niech sie jeszcze wypowiedza

"TAKI EGZĘPLARZ TO PRAWDZIWY UNIKAT A STAN POWALA NA KOLANA !!!" :lol:

nie wróż ze szklanej kuli http://emotikona.pl/emotikony/pic/027.gif

Opublikowano
Witam.

Ostatnio jadąc wieczorem dostrzegłem brak mocy tzn , stałem w korku , chciałem dynamicznie uciec na pas obok dodałem gazu , usłyszałem dość głośne wejście na obroty, a auto ledwo co się ruszyło.. zwróciłem też uwagę na przygaszone zegary deski rozdzielczej, tak jakby świeciły na pół gwizdka.

Ale autem zrobiłem jeszcze 15 km po mieście i dojechałem pod dom i od tej pory przesiadłem się w służbowe auto, li zamierzam dociec co może być nie tak.

Dodam jeszcze fakt, lekko faluącej wskazówki spalania, nawet gdy pedał gazu jest przyciśnięty idealnie w bezruchu..

falujaca wskazuwka od paliwa jest przyczyna przeplywomierza- przeczysc go w srodku, powinno ustac. niepokoi mnie fakt, ze braklo Ci mocy w samochodzie- to nie jest samochod elektryczny wiec z elektryka nie jest to raczej zwiazane. zachowalo sie tak jakbys mial na wpol chociaz wcisniete sprzeglo?

Opublikowano
mysle ze to jest zbieg okolicznosci i zle czytasz elektryke pod wzgledem tego zdarzenia- pozniej juz bylo ok czy on ciagle jest taki mulowaty? nie widze powiazania po prostu miedzy tymi przyczynami
Opublikowano
tzn powiem tak, postawiłem na pompę paliwa, miałem jakiś zamiennik jeszcze w bagażniku, zmeiniłem i przejechałem się i mówię oo super, wskazówka spalania w mieście pokazuje mi ok9 l , i czułem , że jedzie... po kilku dniach wsiadłem do auta zrobiłem 6 km i jechałem już mułem i do tej pory jest również muł...
Opublikowano
zmaiennik jest ok? bo to moze byc pompa...przeloz nawet na chwile jakas dzialajaca aby to wykluczyc- a powietrze? dolot nie jest dziurawy badz zanieczyszczony mocno filtr?