Skocz do zawartości

[E-34] Jak zdemątować tapicerke drzwi lewe przednie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
generalnie chodzi mi o ten uchwyt co jak zamykasz drzwi to trzymasz za niego , niewiem jak go odkręcic
Opublikowano
odkręcasz tą śrubę pod zaślepką i łapiesz za tą rączkę i ciągniesz do siebie i do góry, trzeba użyć trochę siły
Opublikowano
ale czy nie uszkodze klamki w ten sposób no i jeszcze automacik do ustawiania lusterek(elektryczne)
Opublikowano
ale czy nie uszkodze klamki w ten sposób no i jeszcze automacik do ustawiania lusterek(elektryczne)

podważ lekko i pociągnij na zewnątrz, wujdzie cały sterownik i kostka do odpięcia, pod tym przełącznikiem jest jeszcze jedna śruba

Opublikowano
Pamiętaj że wokół drzwi są kołeczki które najpierw trzeba poodczepiać delikatnie bo jak szarpniesz za całość to się powyrywają.
Czasami na drodze spotykam prawdziwych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi.... Naprawdę.... Aż ciężko czasami ich wyprzedzić...
Opublikowano

witam,

niedawno -wczoraj :P - swoją rozbierałem i tam masz śrubę pod zaślepką na tym uchwycie, pod zaślepką przy uchwycie do otwierania drzwi i jak odczepisz kable od elektryki to masz tam głęboko na torksa śrubkę :twisted: . najpierw energicznie ściągnij górę, tylko chromu nie połam :nienie: . potem spokojnie i z niewielką siłą odpinaj brzegi tapicerki, nie bój się parę spinek na pewno pęknie :norty: . są rozmieszczone co 20cm od siebie. na koniec lekko do siebie pociągnij i do góry. i masz tapicerkę ściągniętą :cool2:

pozdro