Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Jakie żarówki do e34 dla świateł mijania najbardziej polecacie? Chce kupić coś na dobrego na lata:) Prosiłbym o konkretne modele lub linki do aukcji/sklepów.

Pozdrawiam Strzempa

Opublikowano

philips nightguide są bardzo dobre, ładnie świecą

kiedyś miałem osram nightbreaker i się przepaliły mi a także kolegom (kupiliśmy 10pak zarówek)

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

A ja sie podepne pod ten temat bo zastanawiam sie nad dwoma rodzajami zarówek i bylbym wdzieczny gdyby ktos sie wypowiedzial lto uzywal danych zarówek:

a mianowicie

http://www.allegro.pl/item1035017634_h1_x_treme_power_80_philips_nowosc.html

oraz

http://www.allegro.pl/item1044978445_zarowka_philips_h1_nightguide_w_wa_sklep_nowe.html

ktore lepiej wziasc do e34?

Opublikowano

pierwsze żarówki na pewno troszkę mocniej świecą, ale ich żywotność, nie ma co się oszukiwać, na pewno szybko się przepalą, bo jednak są wysilone

drugie użytkowałem osobiście, dają bardzo fajne światło, w nocy fajnie oświetlają zakręty, więc bardzo je polecam, w poprzednim aucie zrobiłem na nich 25 tys km i dalej świeciły

wybór należy już do Ciebie, obydwa modele są dobre i firmowe i posiadają homologację, z każdych będziesz zadowolony

• Członkowie klubu
Opublikowano

Jak jeszcze miałem E34 to cały czas jeździełem na Philips Blue Vision i byłem bardzo zadowolony.

Odrazu dodam, że niebieskie to one nie są.

Pozdrawiam, Mariusz

"Mario"

F11 Sophisto Grau

http://i59.tinypic.com/242j57c.jpg

Opublikowano

A wiec zakupilem wlasnie dzis zarowki,ale zadne z wyzej wymienionych,bo ceny mnie przerazily:

-za te z zarowki 80% krzykneli mi cene prawie 100 zlotych :?

-natomiast te night guide prawie 80 zlotych

Mysle ze jak na zarowki to dosyc sporo pieniedzy,ale nie zamierzalem rezygnowac z philipsa i zakupilem takowe,wydajac tym samym 50 zlotych:

http://www.allegro.pl/item1046794021_zarowki_h1_visionplus_50_philips_vision_plus.html

I musze przyznac ze naprawde ładnie mocno swieca,w porownaniu do tych ktore mialem to przepasc,tamte musialy byc juz mocno zuzyte bo roznica jest ogromna a mialem zamontowane 80%

Tak nawiasem to przerazaja mnie niektorzy sprzedawcy w sklepach z czesciami do aut,dzis podczas zakupu tych zarowek sprzedawca w sklepie z dosc uznana marka,probowal mi wmowic ze nie ma zarowek 50% wiecej swiatla :duh: :duh:

a w to ze mam zamontowane +80% juz wogole nie wierzyl!!! No coz przez chwile probowalem mu wmowic ze sa takie zarowki,ale on ostro stal przy swoim. Dziwi mnie co tacy ludzie robia w sklepie z czesciami skoro typ sie nawet w tak podstawowych rzeczach nie orientuje :x Szkoda gadac...ale podobno glupich nie sieja,sami sie rodza...

pozdrawiam :)

• 1 rok później...
Opublikowano

Witajcie.

Sorki, że odkopuję archeologię, ale jedna sprawa mnie nurtuje mocno. Wczoraj przepaliła mi się kolejna OSRAM Nightbraker Plus+. Nie było by w tym nic odkrywczego, gdyby nie fakt, że to już naprawdę kolejna żarówka, a ja ani wytrzymałości ani za bardzo i efektów nie widzę. Moje zdanie podziela 2 kumpli (z ostatnim kupiliśmy sobie obaj te OSRAMy na raz, ja H1 do siebie, on H7 do e46 - i on był mocno zawiedziony efektami, poza tym nie wytrzymały mu nawet 6 miesięcy). Czytałem trochę o technologiach, rozmawiałem ze sprzedawcami i nurtuje mnie jedna rzecz - mianowicie sporo zakupów robię na Allegro. Nie zawsze ze względów oszczędnościowych, czasami po prostu z wygody. :] Wszystkie te żarówki również były kupione na Allegro. Wcześniej miałem PHILIPSy BlueVision, również z Allegro - świeciły w Audi, jedna wielka porażka (w końcu jeszcze sprawne poszły w śmietnik, a zastąpiły je zwykłe TUNGSRAMy longlife). Dziwne, bo Nightbrakery mam w mijania i długich, a w nowe halogeny na dole założyłem zwykłe TUNGSRAM +30 czy coś takiego - jak włączę halogeny to jeśli chodzi o jasność dają lepszy efekt niż mijania. :D

Jak tak czytam te wątki gdzie ludzie zachwalają te żarówki i twierdzą że gołym okiem widać różnicę, coraz bardziej zaczynam się zastanawiać jak to jest z tym towarem. Zwłaszcza że generalnie one technologicznie naprawdę różnią się od zwykłych - marketing marketingiem, ale aż takiej ściemy nie pompuje się w Klienta (akurat o tym coś wiem :D). Czy to możliwe, że na 5 czy 6 zakupów (od różnych sprzedawców) za każdym razem trafiłem na jakieś podróbki czy odrzuty? Dodam, że faktycznie kierowałem się w sumie ceną, ale nie żebym kupował jakieś mega okazje za 5zł, po prostu parę złotych taniej. U mnie w okolicy jest duża hurtownia takich gadżetów różnych, ale jakoś nie mam zaufania, bo tam właśnie kupilismy ostatnie żarówki (notabene oni również sprzedają sporo na Allegro).

Obecnie planuję kupić TUNGSRAM MEGALIGHT ULTRA +90%, są znacznie tańsze niż PHILIPSy i tańsze niż OSRAMy. Jako że na tych dwóch ostatnich się przejechałem, a te żarówki i tak nie wytrzymują długo, to przestałem widzieć sens kupowania tych najdroższych. Ktoś jeździł na tych TUNGSRAMach? Albo jakieś dobre NARVA?

dzis podczas zakupu tych zarowek sprzedawca w sklepie z dosc uznana marka,probowal mi wmowic ze nie ma zarowek 50% wiecej swiatla :duh: :duh:

Hehe, bo w większej mierze to marketing. ;] Wartości podawane są z szacunków laboratoryjnych i zaokrąglane ładnie żeby nazwa była fajna. :D Taki Philips +80 nie do końca daje 80% więcej światła. Jedno można powiedzieć z pewnością - to po prostu mocniejsza żarówka. ;]

Pzdr.

siudek siudkowski

Było Mercedresa Wziąć... ;]

http://bmw-diesel.pl

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
Witam na forum. Ja obecnie mam żarówki philips nightguide i jestem z nich bardzo zadowolony. Cena też dosyć atrakcyjna,teraz w styczniu spotkałem fajne wyprzedaże w sklepach,więc jak najbardziej warto.