Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam!!!Mam taki problem z e38 730 .podczas jazdy i na postoju wspomaganie przeskakuje to znaczy skręcając kierownicą kawałek jest ok i kawałek jest opór tak jak by raz działało raz nie nawet na podniesionym aucie kiedy nie dotykają kola ziemi .zmieniłem płyn na nowy ale to samo .dodam że wczesniej jadąc co pare minut coś pukało pod kierownicą a w dzień kiedy to się stało pukło z 5 razy raz po razie może to coś ma wspólnego z tym wspomaganiem.niema zgrzytów żadnych z pompy wszystko chodzi cicho.proszę o pomoc!!!z góry dziękuję!!!pozdrawiam!!!
Opublikowano

Nie wiem jak jest w e38, ale może coś z przekładnią kierowniczą? Wydaje mi się, że jak jest za ciasno skręcona to takie rzeczy mogą się dziać...

Pozdro

http://pkp.dnx.pl/bmw/pasek.png
Opublikowano
Wogóle to miałem napisać na dziale e38 ale już przepisałem na e38. a co do tematu to przed chwilą musiałem jechać zatankować i zauważyłem że jak jade prosto to chodzi ciężko a jak skręcam około 90stopni to lżej.