Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, wczoraj kupilem e39 520 00r 180 000km udokumentowane w BMW yeeeah (dzieki wielkie tym ktorzy pomagali mi w dziale "ogłoszenia" i komentowali czy warto czy nie):D Chcialem zapytac gdzie najlepiej zamontowac gaz na śląsku? Macie jakies sprawdzone serwisy?? Chodzi mi o sekwencje? Koszt to chyba 2.500zł prawda?

Mam jeszcze takie pytania:

1)gdy odpalam to jakas zielona lampka mi sie zapala na pare sekund pod zegarami tak z prawej strony bardziej. Taka zwykla dioda porostokatna chyba, co to jest? i pozatym to swieca mi tylko zegary i dystans jaki przejechalem a wszystkie inne sa czarne. Chodzi mi o to czy np nie powinno byc ile jest oleju itd.

2)jak dojdzie do 3stopni na zewn to pojawia sie jakis dzwięk :) o co w tym chodzi? No na logike to informuje mnei ze jest temp 3stopni no ale to rownie dobrze moglo by "dzwonic" przy 5 ,6,7itd

3)do czego sluzy przycisk po prawej str klimy 3 od gory. Takie "A" w kólku, mozna go przyciskac 2 razy za 3 wyłacza sie.

4)Da sie takim silnikiem jak ja mam zarzucić [BAD] auta :P tylko 150km :) ale ja je kupowalem bardziej pod wygode niz pod szalenstwo[ to pytanie z ciekawosci]

Tak ogolnie to dla mnie te auto to jest kosmos i juz wiem ze marki chyba nie zmienie do konca zycia :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Opublikowano

Zadzwon tu:

GZW Odbudowa i Tuning - ul. Wolności 38 42-674 Zbrosławice

tel: 663 082 622 | 889 77 11 77

to jest gosc z forum LPG, profesjonalista nie jakis druciarz i pamietaj ze tanio nie znaczy dobrze.

Opublikowano
Zadzwon tu:

GZW Odbudowa i Tuning - ul. Wolności 38 42-674 Zbrosławice

tel: 663 082 622 | 889 77 11 77

to jest gosc z forum LPG, profesjonalista nie jakis druciarz i pamietaj ze tanio nie znaczy dobrze.

Podpisuje się pod tym rękami i nogami. Pan Sebastian zna się na rzeczy, wszystko ladnie pochowane, gaz sprawuje się bez najmniejszych zastrzezen. Koszt? 3500zł

Opublikowano

2)jak dojdzie do 3stopni na zewn to pojawia sie jakis dzwięk :) o co w tym chodzi? No na logike to informuje mnei ze jest temp 3stopni no ale to rownie dobrze moglo by "dzwonic" przy 5 ,6,7itd

3)do czego sluzy przycisk po prawej str klimy 3 od gory. Takie "A" w kólku, mozna go przyciskac 2 razy za 3 wyłacza sie.

Ad 2. Dlatego "dzwoni" przy +3 stopniach bo najwidoczniej Niemcy uznali tą temperaturę za taką, przy której można już na drodze wpaść w poślizg.

Ad 3. Włączenie funkcji A (z przerywanym kółkiem wokół litery A) powoduje, że w przypadku zanieczyszczenia powietrza czujnik zamyka obieg zewnętrzny aby np nie śmierdziało czymś w aucie, co jakiś czas czujnik robi pomiar i kiedy tylko powietrze jest wystarczająco czyste automatycznie ustawia obieg powietrza na zewnętrzny. Kolejne przyciśnięcie przycisku (z ciągłym kółkiem wokół A) powoduje, że ręcznie ustawiasz klimę na wewnętrzny/zamknięty obieg powietrza. Kolejne naciśnięcie wyłącza te funkcje i wtedy masz non stop obieg powietrza z zewnątrz/otwarty.

Pzdr.