Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Moze mi ktos rozgarniety powiedziec ile w zbiorniku paliwa musi zostac benzyny, zeby zapalila sie rezerwa? Googlowalem, szukalem na forum, zajrzalem do ksiazki "sam naprawiam" i odpowiedzi nie znalazlem. Benzyna m20, 1990r.
Opublikowano

z reguły jest to 10% pojemności baku. W moim przypadku 80litrów czyli rezerwa to 8 litrów. Generalnie samochody tak są konstruowane, aby można było przejechać na rezerwie 100km, oczywiście są to wartości zmiene i należy je tratować orientacyjnie ;)

Aha, zapmniałem dodać,że mam m50 '91

Opublikowano
a mnie nigdy sie nie zaswieca rezerwa i nigdy nie wiem ile mam paliwa dokladnie bo nie dosc ze zarowka mimo iz wymieniona to nie dziala to w dodatku plywak robi co chce i pokazuje co mu sie podoba.....
Opublikowano
mi tez lampka z rezerwy nie dziala, ale ratuje mnie komputer bo pokazuje na ile km mam jeszcze benzyny w baku. Z doswiadczenia wiem ze mozna mu ufac
Nie jeździj szybciej, niż lata twój anioł stróż
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
No to u mnie w 3.0 rezerwa ma chyba więcej niż 8 litrów. Albo kontrolka świruje. Ostatnio wlałem 15 litrów (była na rezerwie, ale nie na oparach) i lampka nadal się świeci.
Opublikowano
He, nie wiem mi tam lampka wogóle nie świeci gdyż się chyba przepaliła i jestem zadowolony przynajmniej mnie nie denerwuje.
Nie jeździj szybciej, niż lata twój anioł stróż
Opublikowano

To chyba częsty problem z tą lampką :D

Mi nie podświetla (chociaż wymieniałem żarówkę) wskaźnika. W dzień widzę a w nocy jestem spokojny he :D

"Mogę jeździć każdym autem, byle byłoby ze stajni BMW" :D

"W życiu piękne są tylko chwile..."