Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy w E36 318i z 94roku występuje ta kontrolka?.

Po włączeniu zapłonu, gdy na chwilę zaświecają się wszystkie kontrolki nie mogę się doszukać światełka opisanego jako check engine.

Pozdrawiam

Robert

Opublikowano

Bartek masz rację.

Dobrałem się do zegarów i pod napisem check enginenie nie ma żarówki i nigdy nie było, poznałem to po tym, że na płytce drukowanej nie ma otarć po stykach oprawki.

Natomiast jak zatrzasnąłerm tam żarówkę to okazało się, że ten obwód jest nieaktywny i nie zapala się ona razem z innymi po włączeniu zapłonu.

Dzięki za podpowiedź.

pozdrawiam

Pozdrawiam

Robert

• 2 lata później...
Opublikowano
Podłącz do zarowki staly + i - z 8 pinu Motronika i powino byc oki

Faktycznie, tak wynika ze schematu.

Teraz pogoda nie sprzyja, ale jak zrobi się cieplej to może się do tego dobiorę.

Pozdrawiam

Robert

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
sorki ze pytam ale co to da ze bedzie swiecic co ona bedzie wskazywala jak np. nie bedzie gasla ?
jak kochac to Ksiezniczke jak krasc to Miliony jak jezdzic to tylko BMW ;)
Opublikowano

Witam!

Podłącze sie pod wątek - w e34 520i z 1995r nie ma wogóle lampki chcec engine - ktoś wie dlaczego :?:

W e39 z roku 1998 już ta lampka jest , dziwne :?

Pozdrawiam!

Tomek

Opublikowano
sorki ze pytam ale co to da ze bedzie swiecic co ona bedzie wskazywala jak np. nie bedzie gasla ?

Jesli zaświeci się w czasie pracy silnika oznacza to jakieś z nim kłopoty i często konieczność odwiedzenia serwisu.

Lampka ta informuje kierowcę o przekroczeniu któregoś z parametrów pracy silnika, może to być spowodowane np. usterką jego osprzętu lub nawet zdjęciem złącza z któregoś czujnika np. przepływomierza.

Pozdrawiam

Robert

• 10 lat później...
Opublikowano

Odświeżam temat. Nie swieci mi się kontrolka check engine przy zapaleniu auta, robiłem test zegarów i wszystko działa. Może nie powinna się palić w niektórych wersjach e90 ?

I czy to może mieć związek z aktualizacją softu lub złym zakodowaniem sterownika ? Był robiony chip i usowanie dpf programowo czy to może mieć coś z tym wspólnego?

Z góry dziękuję za odpowiedź. Pacjent to e90 320d .