Skocz do zawartości

E36 Compact - nie trzyma kierunku jazdy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam pytanie, jeżdżę do pracy z dwoma kumplami słusznej wagi, siedzą z prawej strony (tył i przód) w tym momencie auto mi ściąga mocno na prawą stronę - krzywy promień kierownicy. Czy to normalne?

Pzdr!

Opublikowano
amortyzatory są ok, zbieżność też, wydaje mi się że auyo jest trochę krzywe na prawą stronę (tylne prawe koło jest niżej).
Opublikowano
jeżeli sprężyna jest pęknięta, to wtedy jest krótsza prawda?? Więc jeżeli ciężar jest nie równomiernie rozłożony to jest mozliwe , że auto będzie ściągać.
Opublikowano
Nie, jest ok, nawet jak żona jedzie ze mną to jest prosto :/ autko bujałem z tej strony i nie zachowywało się dziwnie.
Opublikowano

Posadź obu panów słusznej wagi na tylnej kanapie i zobacz czy będzie ściągać :wink: .

Dodatkowo można zmierzyć odległość od dolnej krawędzi felgi do krawędzi błotnika (na obu osiach) da Ci to pogląd czy autko równo siedzi na drodze (bo może coś nie tak jest ze sprężynami), no i sprawdź ciśnienie w oponach jak to już ktoś wcześniej zauważył.

Pozdrawiam.