Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Jestem na etapie wymiany sprzęgła w swojej 320 coupe z 93 roku.

Chciałbym zapytać jakie sprzęgło powinienem kupić. Jestem za kupnem sprzęgła firmy Sachs z racji, że z tego co mi wiadomo jest ono montowane do tego modelu seryjnie. Znalazłem coś takiego: http://moto.allegro.pl/item928997453_sprzeglo_sachs_bmw_e30_e34_e34_e36_e39.html

Czy dobrze rozumiem, że jest to kompletny zestaw który jest mi potrzebny ?

Prosze o komentarz do mojego wyboru lub ewentualne propozycje/sugestie.

Z góry dziękuje i Pozdrawiam

Opublikowano
podaj mi numer vin auta to sie sprawdzi. Ale w twoim modelu występuje jeszcze koło dwumasowe (zamachowe) więc jeżeli jest uszkodzone to też kwalfikuje się do wymiany. A to już są koszty.
Opublikowano
Po czym poznam, że dwumas jest do wymiany ? Rozumiem, że w przypadku konieczności wymiany dwumasu w gre wchodzi tylko nowe czyli rząd kosztów około 1500 zł ? Sprzęgło poznałem po tym, że po prostu ślizga przy ruszaniu z wyższych obrotów dlatego postanowiłem zmienić, żeby nie dojeżdżać skrzyni. TO moje pierwsze auto i nie do końca sie w tym orientuje, gdzie znajde numer Vin ?
Opublikowano
vin kolego masz w dowodzie, jak podniesiesz maskę to pod kratką na podszybiu i z prawej strony obok kielicha co jest amortyzator na tabliczce znamionowej. Chyba nic nie pokrecilem.:) Wiesz profilaktycznie lepiej by było wymienić cały komplet ale wiadomo to są juz spore koszty. Używany zestaw sprzęgła z kołem dwumasowym powinienes dostac za jakieś 750-1000zł ale nie ma gwarancji że to jest sprawne. Wstaw gdzieś na warsztat to ci mechanik sprawdzi. Taka jest moja rada.
Opublikowano
Tak będe musiał zrobić. Nie chce używek. Wiecej z tego pozniej problemow niz pozytku. Dzieki wielkie za pomoc i pozdrawiam...
Opublikowano

Jakbyś chciał to mogę ci dać namiary gdzie zestaw sprzegła sachsa kupisz za ok 370 zł nóweczkę + koszt wysyłki.

Pozdr

Sprzedam felgi aluminiowe 15"
Opublikowano

Ja wymieniałem w lato jakoś. Oryginalne sprzęgło było LUK i takie też kupiłem w sklepie. Oprócz nadruku na tarczy i nie różniło się niczym...

Komplet sprzęgła: 580

Wymiana: 200