Skocz do zawartości

jak oszukac "check"

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam. jestem po swapie automata na manual w m50b25 vanos. silnik za pomoca zworki w kostce pozycjonera odpala i pracuje bezproblemowo. interesuje mnie jak oszukac modul, zeby zgasla kontrolka "check" w liczniku. wiadomo kontrolka "pomaranczowa zebatka" wypadnie droga mechaniczna-usune zaroweczke :wink: ale chcialbym zeby "check" po kontroli zgasl.

komputer od skrzyni jest wypiety. moze jakas kolejna zworka?

GSI KOCHALEM

BMW POKOCHAM

Opublikowano
A probowales wsadzic ecu z wersji do manualnej skrzyni ?? Ja tak sie tego pozbylem w furze znajomego co prawda ala wiazke mu tez zmienialem ale nic nie swieci

W związku ze złym stanem zdrowia nie prowadze już napraw BMW !!!!

A i od forum zacząłem leczenie :D

Opublikowano
  • Autor
ze sterownikiem nic nie mieszalem. wydaje mi sie, ze sterowniki sa takie same. moze sama wiazke zmienic? duzo zabawy?

GSI KOCHALEM

BMW POKOCHAM

Opublikowano
  • Autor
tylko po wlozeniu innego sterownika zgasł "check"???

GSI KOCHALEM

BMW POKOCHAM

Opublikowano

ecu jest inny dla automatu ja wkladalem z wiazka a powodem byl tak naprawde ecumaster Nie chcial dzialac z simensem i tak do M52 trafila wiazka z M50 i bosch a check dziala poprawnie w kazdym badz razie ecu ma inne numery dla automatow

Check zgasl po zmianie wiazki i ecu

W związku ze złym stanem zdrowia nie prowadze już napraw BMW !!!!

A i od forum zacząłem leczenie :D

Opublikowano
  • Autor
ecu jest inny dla automatu ja wkladalem z wiazka a powodem byl tak naprawde ecumaster Nie chcial dzialac z simensem i tak do M52 trafila wiazka z M50 i bosch a check dziala poprawnie w kazdym badz razie ecu ma inne numery dla automatow

Check zgasl po zmianie wiazki i ecu

na sterowniku bosch jest identyczny nr w aucie z automatem, jak w aucie z manualem ktore rozbilem. x xxx xxx 413

GSI KOCHALEM

BMW POKOCHAM

Opublikowano
  • Autor
wielkie dzieki kolego. juz drugi raz, za pomoc.pozdrawiam :cool2:

GSI KOCHALEM

BMW POKOCHAM