Skocz do zawartości

[E60][E63] 520d czy 645 w benzynie, czy się nie rozsypią?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Piszę, bo mam problem natury braku wiedzy na temat marki BMW:( Otóż od x czasu jeżdże marką audi i w tym roku postanowiłem zakupić BMW. Obejrzałem dwa modele, które spodobały mi się, ale w każdym coś mi nie grało. Otóż pierwszy to BMW 520d, ten z linku:

http://www.hotmoto.eu/P-467,BMW-Seria%205%20-%20520.html

Bryczka pierwsza klasa, przyjemna w prowadzeniu, wygodna, ale coś mi nie grało gdy przyspieszałem. Mianowicie miałem wrażenie, że silnik ma wyższe obroty niż powinien mieć przy danej prędkości.. Wcześniej nie jeździłem automatem, więc zgłupiałem. Sprzedający twierdzi, że wszystko jest ok, a czy jest? Wiem, że trudno to tak ocenić, ale może ktoś wie czym grożą ewentualne wysokie obroty w automacie? Dodam, że to automat nowej generacji. Wolałbym nie wpaść w koszty po zakupie

Drugie BMW, to:

http://www.hotmoto.eu/P-434,BMW-Seria%206%20-%20645.html

Wypasik jak trzeba i manual, który mi bardziej odpowiada, ale pytanie o alusy, ponieważ tam prawie felgi po jezdni jadą;) czy przypadkiem po kilku tygodniach jazdy na naszych drogach, nie tylko opony będą do wymiany ale i falgi?? W życiu na tak cienkich kapciach nie śmigałem i boje się, że przyzwyczajenie do większej gumy doprowadzi do katastrofy już w pierwszym tygodniu Co Wy na to?

A i przy okazji, syn uparł się, że też chce BMW.. Ale zrobił dopiero prawko, czy takie cosik z linka, to dobry pomysł, żeby nauczyć się śmigać i nie płakać w razie stłuki?:

http://www.hotmoto.eu/P-476,BMW-Seria%203%20-%20320.html

Nie chciałbym też wkładać nie wiadomo ile w samochód, a nie wiem jak z niezawodnością tego rocznika.

Dzięki bardzo za wszystkie sugestie i sorki za być może infantylne pytania

Pozdrawiam

Opublikowano

ten dzial dotyczy E39.

A poza tym to co wlasciwie chcesz, rodzinnego oszczednego diesla o malej pojemnosci czy duzego i w praktyce dwumiejscowego benzyniaka? bo nie bardzo rozumiem

Opublikowano

Pisze, że jeździ Audi. W profilu ma, że posiada e60 530D a pyta o 520D albo 6er.

Śmierdzi to na odległość. :duh:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jakis zagubiony i pokrecony kolega jest. Ten 6er wyglada, jakby nim jakis czarny gangster jezdzil :duh: W tych felgach brakuje tylko wyswietlaczy :roll:

BMW Schnellservice

Mechanik

Elektronik

Opublikowano
W tych felgach brakuje tylko wyswietlaczy :roll:

a poważnie widziales taki wynalazek? :mrgreen: ja z ciekawszych rzeczy tylko spinnery widzialem na hummerze (ale do niego to jakos pasuje :P)

Opublikowano
Przeciez z kilometra widać że to spamer

BANANA MU !!!!! gdzie są moderatorzy?!

Dlaczego spamer?? Bo pytam?? Trochę wyrozumiałości. To, że jestem lamer w marce, nie znaczy, że spamer.. Nie rozumiem po co te złośliwości. Jeśli uważasz, że mój post jest nieciekawy, lub nie potrafisz pomóc, to nie pisze nic. No chyba, że zbierasz punkty.. wtedy każdy post na wagę złota..

Przy okazji odnosząc się do pozostałych komentarzy, to w profilu mam e60 530 bo to właśnie dzisiaj zakpiłem i na 530 się nastawiałem od początku. 520 i 645 mnie zaciekawiła i dlatego o nią zapytałem. Co może w tym śmierdzieć?

A to, że tu wpisałem tego posta w e39, to fakt, mój byk:/ Ale gubię się jeszcze w tych oznaczeniach:/ Jak napisałem, to moje pierwsze BMW, więc też moglibyście okazać trochę zrozumienia a nie zaraz besztać, że spam, że śmierdzi itp.. :/ Nie nastraja to optymizmem gdy szuka się pomocy wśród doświadczonych użytkowników, a zamiast tego dostaje się obłuchem po głowie.. Dzięki za te guzy.. :cool2:

Opublikowano
Przeciez z kilometra widać że to spamer

BANANA MU !!!!! gdzie są moderatorzy?!

Dlaczego spamer?? Bo pytam?? Trochę wyrozumiałości. To, że jestem lamer w marce, nie znaczy, że spamer.. Nie rozumiem po co te złośliwości. Jeśli uważasz, że mój post jest nieciekawy, lub nie potrafisz pomóc, to nie pisze nic. No chyba, że zbierasz punkty.. wtedy każdy post na wagę złota..

Przy okazji odnosząc się do pozostałych komentarzy, to w profilu mam e60 530 bo to właśnie dzisiaj zakpiłem i na 530 się nastawiałem od początku. 520 i 645 mnie zaciekawiła i dlatego o nią zapytałem. Co może w tym śmierdzieć?

A to, że tu wpisałem tego posta w e39, to fakt, mój byk:/ Ale gubię się jeszcze w tych oznaczeniach:/ Jak napisałem, to moje pierwsze BMW, więc też moglibyście okazać trochę zrozumienia a nie zaraz besztać, że spam, że śmierdzi itp.. :/ Nie nastraja to optymizmem gdy szuka się pomocy wśród doświadczonych użytkowników, a zamiast tego dostaje się obłuchem po głowie.. Dzięki za te guzy.. :cool2:

przeczytalem twoj post i czytalem komentarze kolegow,sam nieskkomentowalem wczesniej bo niewidzialem sensu,ale powiem ze twoj post tak wyglada jak spam sprzecznosci ,piszesz ze chcesz zakupic a tu juz masz,zreszta przedctawiasz zupelnie rozne auta,niewiem ale jakies niewiarygodne to twoje pisanie i takie tylko zeby cos napisac,tylko dla pisania sory ale chyba tak ci co skomentowali wczesnie to odebrali