Skocz do zawartości

E36 2.5i schemat wezy podcisnieniowych

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

(E 36 325i coupe 94) Dzieki za material ale niemoge znalesc tego co szukam, kolo czujnika polozenia wlu w gornej prawej czesci (patrzac od przodu) zamontowane jest cos, wyglada jak czujnik temperatury ale niema wtyczki tylko zalozone sa dwa cienkie wezyki i nie wiem gdzie je podlaczyc!

Problem wystapil z zaworem ktory nie jest fabrycznie montowany a ma za zadanie zmniejszyc emisje co2, zostal zamontowany w niemczech co daje tam normy E2 katalizatora, co nie zmienia wiele a robi duze problemy bigu jalowego, kupilem nowy silnik krokowy i przez przypadek spadl mi wezyk z tego zaworu i silnik zaczal pieknie pracowac na biegu jalowym, usunalem natychmiast to gow.. ale jak wczesniej wspomnialem nie wiem jak i gdzie porowadzic te wezyki podcisnieniowe aby powrocic do stanu pierwotnego.

Opublikowano

Witam, wlasnie tego chce sie pozbyc, jak zdjalem ten grubszy przewod to silnik zaczal chodzic jak nowy, ale nie wiem co z tymi przewodami mam zrobic? zdemontowalem zawor przewody wisza troszke sycza ale chcialbym doprowadzic jak wczesniej wspomnialem do stanu pierwotnego, zawor niespelnia zadnej funkcji.

Pozdrawiam

Opublikowano
Dwa przewody sa podlaczone do filtra weglowego ale inne? sciagnac zalozyc te z zaworka tu jest problem i przydal by sie jakis schemacik.
Opublikowano
Witam, jutro zdejme filter przeplywke zobacze jak to wyglada, fajnie by bylo gdyby ten koszmar sie zakonczyl, powiadomie Cie o rezultacie, jeszcze raz dzieki i pozdrawiam.
Opublikowano

Witam ponownie, ten cienki idzie do zaworka kolo wanosa, co z nim, ten grubszy tak jak wspomniales do trujnika i likwidacja.

pozdrawiam.

Opublikowano

Myslisz o tym czujniku przy glowicyz dwoma wezykami? jeze wykrece zostanie otwor, czyms zaslepic czy zostawic otwarty? brak mi sily z tym dziadostwem.

Pozdrawiam

Opublikowano
Witam,dzisiaj dopiero poukladalem weze tak jak mi podales w informacji, dziwnie faluje na obrotach jak jest cieply silnik jeden problem z glowy drugi nadchodzi, dzieki za pomoc pozdrawiam.