Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam kolegów mam taki mały problem od jakiegoś czasu. Gdy włączę stacyjkę w mojej Beci to słychać dziwne odgłosy z panelu od ogrzewania.. Wie ktoś co to może być??:(:( proszę o pomoc z góry dziękuję
Opublikowano

Witam,

Zapewne chodzi Ci o dźwięk zamykających się klap miksujących. Dzwięk podobny do gniazda os mieszkających gdzieś pod deską rozdzielczą. To chyba normalny objaw w e32.

Ale może być też inna możliwość: Jeśli dźwięk jest głośniejszy, nieco ostrzejszy i dobiega z lewej strony gdzieś z zza zegarów na podszybiu - zapewne chodzi o silniczek od napinania wycieraczki kierowcy. Zwalniane jest napięcie sprężyny. Ten dźwięk słyszałbyś jednak również tuż po ruszeniu samochodem (po przekroczeniu 20km/h) zaraz po odpaleniu z rana samochodu.

Może jak było to to nowe to nie było tego słychać? Kto wie...

Pozdro

http://pkp.dnx.pl/bmw/pasek.png
Opublikowano
już wiem co mi tak tam "burczy" mianowcie jest to ten wiatraczek co jest umieszczony za tym panelem tylko nie wiem czemu on chodzi ciągle.. ma ktoś jakiś pomysł czemu tak jest????
Opublikowano
To normalne. Zaciąga powietrze do środka w celu mierzenia temperatury. ALbo rozbierz pieroństwo i wyczyść, albo kup drugi panel w dobrym stanie (drogie nie są).