Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam przy wrzucaniu i zmianie każdego biegu słychać takie ciche głuche puknięcie w okolicy między skrzynią biegów a tylnym mostem.

Co może być przyczyną tego stukania?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dużo rzeczy, poszukaj troche to nie boli. Jest sporo tematów na forum o tym ...
Krzysztof
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam dodam jeszcze do mojego w/w problemu że to stukanie jest na każdym biegu w momencie "wkładania" biegu przed puszczeniem sprzęgła. Czy to może być luz na półośkach?

Ruszając tylnymi kołami będącymi w powietrzu widać spory luz między kołem a półośką na tym " tzw przegubie".

Opublikowano

Witaj GrzesBMW3e46 umówiłem się z mechanikiem na przyszły tydzień ma sprawdzić co to może stukać z moich opowieści mechanior stawia na podporę wału ona u mnie jest osłonięta blachą aluminiową i trzeba porozkręcać i sprawdzić.

To stukanie u mnie pojawia się tylko przy wrzucaniu biegu gdy noga jest na sprzęgle i to mnie bardzo martwi.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Witam właśnie dzisiaj wyeliminowaliśmy stukanie z mechanikiem. Po wymianie tulejki nr 9 w tylnym zawieszeniu mostu nastała wspaniała cisza. Mam minimalny luz na przegubach półosiek i coś tam delikatnie się odzywa ale to jest szczegół. Pozdrawiam