Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Pytanie do zaawansowanych użytkowników - jak w łatwy sposób odczytac ewentualne kody usterek za pomocą np. komputera. Czy dostępne są za rozsądną cenę proste interfejsy np. tylko do odczytania kodu zanim pojedzie się do ASO, aby nie być zaskoczonym i miec pewnośc co zakresu usterki. Koledzy mający samochody z grupy VW/Audi nie mają z tym problemu wystarczy zakupić wtyczkę z inerfejsem (ok 100zł na allegro), oraz laptop i za pomocą darmowych programów można zrobić podstawową diagnostykę.

Prosze moderatora o nie przenoszenie tego wpisu do ogólnego działu, bo tam "utonie" i pozostanie bez odpowiedzi. :lol:

[MOD EDIT] NIe przeniosę ale załóż podobny temat w diagnozie - tam siedzą ludzie od tego :-)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Za 100 zł to nie kupisz. Najtańsze pod inpe to 250-350 zł. Można kupić chińszczyzne za 90 zł ale ja bym się bał podłączyć to do auta co by nie spalić sterowników. Ja do swojej kupowałem niestety na d-can bo nic innego nie robi mojego auta a to już koszt ponad 1000 zł ale za to możesz sobie sam programować sterowniki i wgrywać nowszy soft :mrgreen: Poczytaj sobie dział Diagnostyka komputerowa, szczególnie wątki o Inpie i DIS, SSS ... troszeczke się Tobie rozjaśni w tym temacie.
Krzysztof
Opublikowano

Poczytaj dzial diagnoza. Tam masz wszystko podane, DIS, INPA, interfejsy klubowicza "nerwus" i support z jego strony jesli zdecydujesz sie na fejsa od niego. O cene pisz do niego na priv.

Tlumaczac dalej, to jesli masz auto sprzed marca 2007roku to diagnoza pod INPA pojdzie Ci nawet po fejsie z allegro. Z DIS roznie bywa ale najwazniejsza jest konfiguracja komputera.

Jezeli chcesz dowiedziec sie wiecej to czytaj caly dzial diagnoza. Reasumujac to jak chcesz miec pelny support przy instalacji to bierz fejsa od "nerwusa". Jesli masz auto nowsze jak marzec 2007 to poszperaj dobrze w dziale diagnoza, bo ktos juz ma tez takie fajsy ale nie pamietam nicka tej osoby.

Musisz takze pamietac o tym ze INPA czy DIS daja duze mozliwosci, aczkolwiek nieumiejetna obsluga tych programow moze unieruchomic Ci auto, wiec zanim zaczniesz cos robic upewnij sie, ze wiesz co robisz.

Sprzedam:

1. Agregat DSC kompletny

2. HCU do DSC nowka w atrakcyjnej cenie.

3. Junctionbox control unit - sterownik sterujacy elektronika auta.