Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, chciałem się dowiedzieć czy ktoś z Was spotkał sie z czymś takim:

Problem ze spryskiwaczami lamp Xenon, od jakiegoś czasu zauważylem przy wysiadaniu z samochodu że sie one po prostu nie do końca chowają, czasami wystają więcej a czasami mniej.....

Czy znacie jakieś rozwiązanie tego problemiku.?

Pozdrawiam i dzięki za odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Też mam ten problem i niestety pozostaje chyba tylko wymiana rozpylacza na nowy. (koszt w ASO ok. 150 zł za szt.)
Opublikowano

Być może zaślepki nie trzymają się jak należy pompki. Po prostu pociągnij spryskiwacz (podwarz delikatnie z obu stron zaślepkę od spryskiwaczy) i zobaczysz wtedy czy wypustki z pompki są w odpowiednich miejscach zaślepki, może się coś delikatnie przestawiło..

Pzdr.

Opublikowano

Miałem to samo, tylko wymiana spryskiwacza pomaga. 150 zł w ASO.

Nic nie wymyślisz aby to naprawić.

Sprzedam nowy filtr powietrza MANN C31143 BMW E60 E61 E63 E64 - 90 zł z wysyłką

Opublikowano

Ale to w czym jest problem? Że pompka nie cofa się na tyle, żeby dolegała ta zaślepka idealnie do zderzaka? Czy o co kaman?

Opublikowano

Dzięki za wszystkie odpowiedzi jutro zobaczę może rzeczywiście problem jest z poziomu zaślepek.

Pozdrawiam

Opublikowano

Ale to w czym jest problem? Że pompka nie cofa się na tyle, żeby dolegała ta zaślepka idealnie do zderzaka? Czy o co kaman?

Pompka się po prostu psuje, bo jest fabrycznie trochę słabo wykonana. Nie wiem dokładnie o co chodzi, ale chyba o coś gumowego co się w niej zużywa.

Sprzedam nowy filtr powietrza MANN C31143 BMW E60 E61 E63 E64 - 90 zł z wysyłką