Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

wczoraj wyjeżdżając z posesji śnieg pokonał moją osłonę pod silnikiem. Połamała się i teraz poszukuje nowej. W Inchcape zaśpiewali 413 zl - ~5% + 100 za montaż. Może ktoś ma coś takiego na zbyciu? Czy ten z allegro różnią się czymś od oryginalnej?

Opublikowano
Witam

wczoraj wyjeżdżając z posesji śnieg pokonał moją osłonę pod silnikiem. Połamała się i teraz poszukuje nowej. W Inchcape zaśpiewali 413 zl - ~5% + 100 za montaż. Może ktoś ma coś takiego na zbyciu? Czy ten z allegro różnią się czymś od oryginalnej?

Różnią się pewnie tym, że te oryginalne z alledrogo są używane, a te nieoryginalne, ale nowe... są nieoryginalne. W produkcie marki BMW masz od razu w komplecie śruby zamontowane w otworach, więc tylko przykładasz, przykręcasz i gra. Jakbyś miał gdzieś znajomego z podnośnikiem, to na pewno możesz te 100zł zaoszczędzić na montażu :)

Opublikowano
a czy warto kupić oryginalna osłonę? czy te inne z allegro się czyś ważnym różnią? Czy montaż takiej nieoryginalnej osłony poza aso może rzutować na gwarancję?
Opublikowano
a czy warto kupić oryginalna osłonę? czy te inne z allegro się czyś ważnym różnią? Czy montaż takiej nieoryginalnej osłony poza aso może rzutować na gwarancję?

Mysle ,ze warto pozyskac orginalna oslone --podroba rozni sie rodzajem tworzywa uzytego ,ale to nic czesto jest zle spasowana (odlana)??i i wtedy nie pasuje ,trzeba ja naciagac ,kombinowac---raz bylem tego swiadkiem na pewnej e39 ---w dobrym warsztacie panowie walczyli.To samo tyczy sie nadkoli i wszelkich plastikow ,plasticzkow :mad2:

Opublikowano
Odradzam nieoryginalną, kupowałem do e46 i raz ze nie pasowała za bardzo, dwa, że pękła bo tworzywo to jest bardzo twarde i kruche. Choc z drugiej strony cena kusi... :cool2:
Opublikowano

Kolego ja posiadam allegrowa za 80 zł i jest idealna noweczka

nie ma co brac takiej uzywanej zawsze mocowania moga byc po urywane a pozatym na czesci ze szrotow zle wygladaja 420 zl to kupa kasy jak za taka piedole

pozdrawiam i nie przeplacaj :cool2:

p.s w aucie jest jest bardzo cicho nawet wydaje mi sie ze jest lepsza od orginalu hhaha ale moze mi sie tylko wydawac

http://www.allegro.pl/item914746978_oslona_silnika_bmw_e_60_61_e60_e61_nowosc.html

mam taka