Skocz do zawartości

lewarek( podnośnik), gdzie go szukac??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam. mam pytanko, gdzie mogę znaleźć lewarek w tym samochodzie??
Opublikowano
Jeżeli masz koło zapasowe to lewarek jest w komplecie przymocowany do koła. Jeśli nie masz koła zapasowego, to nie masz lewarka ani klucza.
Opublikowano
  • Autor

niestety nie mam ani lewarka ani klucza ;/

co za lipa w takim aucie, normalnie żal

Opublikowano
  • Autor
a nie wiecie czy np od VW lub Audi będzie pasował?? bo mam z TT albo Golfa IV
Opublikowano

Ale masz runflaty za to :)

co do pasowania lewarka z VW to chyba musisz sam sprawdzić skoro masz... Nie przyglądałem się swojemu więc nie pamiętam, czy wygląda jakoś inaczej.

Opublikowano

VW nie będzie pasował, natomiast z AUDI prawdopodobnie tak, ale sam zobacz.

Masz chociaż zestaw naprawczy z kompresorem ?

Opublikowano
VW nie będzie pasował, natomiast z AUDI prawdopodobnie tak, ale sam zobacz.

Masz chociaż zestaw naprawczy z kompresorem ?

Jeśli z VW nie pasuje to z AUDI raczej też nie... zarówno w Octavii jak i VW Jetta widziałem podnośniki z logo Audi, więc chyba wszystkie w grupie są takie same (ewentualnie A8 ma z chromowaną rączką albo coś takiego) :)

Opublikowano
Nie zgadzam się z Tobą, bo np. od passata b5 po fl nie będzie pasowała o od a6 po 2006 prawdopodobnie tak, różnica polega w stopce, którą podnosimy auto. Osobie zainteresowanej proponuje sprawdzić samemu.
Opublikowano
a no to spoko, nie wiedzialem. tak czy inaczej trzeba sprawdzic osobiscie
Opublikowano
  • Autor

dokładnie w TT i golfie IV mam takie same które wchodzą w szynę, próg podwozia, więc raczej nie będą pasowały ;/

miałem runflat'y, ale ich już nie mam i nie mam też kompresora niestety.

Opublikowano
Kompresorek jest na prawde pierwsza klasa :!: :cool2:

Pozdrawiam, ///M5

http://i228.photobucket.com/albums/ee124/areckim5/bmw_2000_m5_05.jpg

Opublikowano

A jest jakiś oryginalny kompresorek/zestaw naprawczy BMW czy trzeba brać z Audi albo innego takiego?

Ja kupilem normalną dojazdówkę w zestawie od BMW

Opublikowano
A jest jakiś oryginalny kompresorek/zestaw naprawczy BMW czy trzeba brać z Audi albo innego takiego?

Ja kupilem normalną dojazdówkę w zestawie od BMW

Oczywiscie, ze jest.

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=DE91&mospid=47550&btnr=71_0434&hg=71&fg=95

Na powyzszym rysunku glupio jest pokazany kompresorek, od dolu, gdzie upycha sie przewody. Na gornej sciance jest manometr, przycisk do spuszczania powietrza i gniazdo na butelke z uszczelniaczem.

Pozdrawiam, ///M5

http://i228.photobucket.com/albums/ee124/areckim5/bmw_2000_m5_05.jpg

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Mozesz dokupic kolo dojazdowe z wkładką czyli z kluczem i podnośnikiem , na allegro były po 500 zł, w Aso chyba 1000 zł
Opublikowano

Ja też nie wiedziałem czy mam ponośnik , klucz do kół do dnia 18 lutego :) gdy wjechałem w dziurę i dwie felgi zrobiły mi się jajowate :) (jedna z przodu ,i jedna z tył) nie dało się jechać bo przednia tak się poddała że obcierała o zacisk hamulca i były skoki , martwiłem się że może to jednak nie koło a coś z zawieszeniem i dla własnego spokoju wytargałem z bagażnika dojazdówke i lewarek :( nie chciało mi się czekać na policje ( odszkodowanie za dwie felgi opony na szczęście całe) ale gdyby było coś z zawieszeniem to napewno bym dzwonił :)

I w takim przypadku koła RUN FLANT są do d.... bo co z tego że opona jest OK jak felga krzywa i jechać nawet pół kilometra się nie da . Wtedy tylko laweta :( cieszę się ze w e60 tego nie mam :D

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
masz felgi oryginały? jak to się stało ze zrobiły się jajowate?
Opublikowano
  • Autor
masz RUN FLATY i miałeś dojazdówkę i klucz do kół??
Opublikowano

Tak orygianlne felgi

Nie mam RUN FLANTów zwykłe opony

Jechałem za tirem któremu siedziałem na "tyłku" i za tira ukazała mi się dziura w którą już nie miałem wyjścia i musiałem wjechać ale pocieszające było to że pare metrów dalej dwa samochody stały bez powietrza też się załawtili na tej dziurze i czekali na policje , ja nie miałem na to czasu chyba ze z zawieszniem by coś było wtedy bym sobie poczekał ale poza skrzywionymi dwiema felgami nic więcej się nie stało , opony naszczęście całe

Opublikowano
Ja obecnie jeżdżę na komplecie zimowym, na który nie mogę patrzeć 225/55/r16, ale jak w sobotę jechałem Trasą Łazienkowską i zobaczyłem jak ok. 25/30 aut stoi na poboczy i zmienia koła na dojazdowe, lub czeka na lawetę przy udziale Policji.. to mi się odechciało zakładać 245-275/40/r18 z nowymi felgami, poczekam jak połatają dziury… Strolica… na wsi lepsze drogi!