Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Kiedyś kupiłem taką osłonę, ale do fiata bravo. Kompletnie nic nie pasowało, otwory były nie w tych miejscach co trzeba i po zamontowaniu wyglądało to jak totalna sztuka. Ale moze producent tego elementu jest inny.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Witam.

Odpowiedź na pytanie brzmi 'NIE' nie można. W ogóle nie wiem gdzie by miałą ta osłona przychodzić, chyba że w wersjach z silnikiem R6. Normalnie zderzak łączą z nadkolem takie plastiki na kształt 'paletki' które są jednocześnie chlapaczem. Nigdy natomiast nie mogłem dojść do tego czy jest coś w ogóle pomiędzy nimi bo mają na jednym z boków coś na kształt dwóch wąsów ale nad tym jest kanał powietrzny pomiędzy chłodnicą, a wentylatorem. Zresztą to badziewie na allegro kosztuje ponad 100 zł, a w serwisie oryginały 'paletek' kosztują coś koło 50zł/szt.

Opublikowano

witam

ja miesiac temu kupowałem paletke i wloty w aso bmw bielsko biała

cena jednego wlotu ok 27 zł

cena jednej paletki ok 23 zł

pozdrawiam

POSPOLITUS MANIAKUS BEEMWUUS
Opublikowano
osłony niemontowałem ale za to nadkolal z podobnej firmy... efekt nie moglem dopasowac do otworów w nadkolach metalowych oraz stracone nerwy... :duh:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jeśli mozesz podaj jak Te "paletki "nazywają się fachowo

Hehe, 'paletki' tak nawet na to mówili ostatnio jak byłem w Zlatexie, chodzi o element który przykręca się od spodu jedną stroną do zderzaka, drugą do nadkola i jest jednocześnie chlapaczką.

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=BE11&mospid=47424&btnr=51_2104&hg=51&fg=15 - pozycja 9

Opublikowano
Ja montowałem osłone pod silnik - bo to jest tam w alegro. Idealnie pasowała (E36 - 316i z 93 roku) ale jest bardzo dużo różnych podłóg w tym modelu i nie do wszystkich będzie pasować. Ale i tak to jest tylko osłona pod silnik - paletki (jeżeli chodzi o nr. 9 na tych rysumkach) to zupełnie coś innego i je też mam zamontowane (były już oryginalne). Osłona + paleki prawie całkowicie zasłaniają dół samochodu tak że błoto nie będzie chlapać na paski, silnik itp.
  • 8 miesięcy temu...
Opublikowano
Witam ja tez kiedys kupiłem osłonę pod silnik z allegro i sporo sie napracowałem zeby pasowała!! Ale coz na razie jest zamontowana i przynajmniej silnik jest suchy i czysty ale jak ktos chce kupic taka to polecam poszukac orginału bo te plastiki ala nadkola czy osłony pod silnik z allegro to raczej LIPA...
Opublikowano

Ostatnio montowalem "paletki"" 2szt = 48PLN

Kanały do chłodzenia hamulców 2szt = 58 PLN

Prawe nadkole 65 PLN.

Ramka osadzenia halogenu = 70 PLN

Wszystko oryginału od MISIAK-a w Krakowie.

Jak kupilem auto to tych rzeczy nie bylo ;(