Skocz do zawartości

jaki dyfer ??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam!

mam taki problem - padł automat i chce zmienic skrzynie na manuala -tylko ze ja mam 730 v8 a tamta skrzynia jest z 530 v8 ........

jakie sa przelozenia w dyfrach w 730 v8 e32 - w manualu a jakie w automacie - a jakie w manualu w 530 v8 e34..........

czy bedzie duza roznica jesli zostawie moj dyfer z automatu i zaloze manuala?? - ma ktos z tym jakies doswiadczenia???

czy wał napedowy w manualu i automacie jest taki sam ?? czy ewentualnie pasuje z e34 do e32?? czy pasuja pedały , i elementy tunelu - wokol lewarka??

Opublikowano

Powiem Ci tyle ile wiem-

Przełozenia V8 :

dyfer z 530i manual - 3.07

530iA -3. 15

530i/A Touring -3.23

730i manual - 3.15

730iA - 3.23 ( ale tu akurat 100% nie dam)

Opublikowano
  • Autor

dzieki - to juz mi troszke pomogło - zostawie ten dyfer ktory mam - nie powinno byc duzej roznicy :)

a co z reszta moich pytan - zna ktos odpowiedz ??? bede bardzo wdzieczny :modlitwa:

Opublikowano
  • Autor

ratujcie !!!!!!!!!!!!!! :modlitwa: :modlitwa: :modlitwa: :modlitwa: :modlitwa:

przelozenia juz wim jakie sa - teraz jeszcze sie zastanawiam czy moze zostac ten dyfer ktory mam .........

i reszta pytan - czy wał mapedowy , pedały , panel wokol drazka zmiany biegow pasuja ze34 do e32 :?:

:modlitwa: :modlitwa: :modlitwa: :modlitwa: :modlitwa:

Opublikowano
  • Autor

nikt mi nie pomoze :modlitwa:

bo nie wiem czy mam jechac po czesci 170 km ......... zeby sie nie okazalo jak wroce ze poł rzeczy nie bedzie pasowac :duh:

i kasa w błoto :modlitwa:

Opublikowano
  • Autor

widze ze nikt nie mnie nie poratuje......... ja wszystkim pomagam i co...........

:cry2: :cry2: :cry2: :cry2: :cry2: :cry2: :cry2: :cry2: :cry2: :cry2: :cry2: :cry2: :cry2: :cry2: