Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam pewien problem z moim autem i nie mogę sobie z nim poraadzić. (E34 silnik m30b35) Otóż samochód bardzo ciężko pali. Jeżeli już uda się uruchomić silnik to ten nie pracuje na wszystkich cylindrach jeżeli trzymam go na ok 4 tyś obrotów to dopiero wtedy zaczyna równo pracować. Na biegu jalowym zalewa i po krótkim czasie gaśnie. Na początku myślałem, że to wtryskiwacze. Niestety po ich wymianie dalej to samo ( drugie wtryskiwacze pewne, sprawdzone). Kable i świece nowe. Może ktoś ma jakiś pomysł co jest nie tak?? Z góry dziękuję za odpowiedz pozdrawiam Przemek
Opublikowano
Regulator ciśnienia paliwa sprawny na sto procent czujnik położenia wału równierz mam dwa takie auta i przełożyłem z drugiej sprawny niestety objawy takie same
Opublikowano
Zobacz dla pewności, czy przewód podciśnienia idący do regulatora nie jest dziurawy lub w ogólne nie spadł. Jest to wrednie podłączone i u mnie powodowało zalewanie paliwem, na tyle duże, że mieszał mi się olej z benzyną w misce.
Opublikowano
Ciśnienie paliwa ok, instalacji gazowej brak, rozrzad i luz podejrzewam ze ok to poprostu zrobilo sie z dnia na dzień podchodzę i autko zaczelo sie tak wlasnie zachowywac. Nie mogę być tylko pewny co do przeplywomierza