Skocz do zawartości

318i jak zwiekszyc moc lub zmniana silnika na 1.8is

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam.Mam bmw e36 cabrio 97r z silnkem 1.8 i chcialbym zmnienic tan silnik na 1.8is lub zwiekszyc moc seryjnego silnika 1.8, 116koni. Mozecie mi powiedziec co musze wymnienic i czy wystarczy zmnienic tylko silnik(czy jeszcze trzeba zmnienic wał,skrzynie itd..)jezeli chce zmnienic silnik na 1.8is.. Moze tez ktos mi powie w jaki sposob moge zwiekszyc moc silnika 1.8 116 koni i do ile moge ta moc zwiekszyc i ile to kosztuje? :cool2:
Opublikowano
Ze zwiększaniem mocy raczej daj sobie spokój, tanio cudów nie uzyskasz, a co do swapa to wpisz w wyszukiwarce swap itp i powinieneś znaleźć na ten temat odpowiedzi. Zmiana to chyba silnik, komputer, wiązki, sprzęgła skrzynie zostają stare.
Opublikowano
Zwiekszanie mocy w 318 to tylko grubo ingerujac w silnik wiec moze jednak swap :D

W związku ze złym stanem zdrowia nie prowadze już napraw BMW !!!!

A i od forum zacząłem leczenie :D

Opublikowano
1 kolego załóż sobie chipa doda ci trochę koni zapłacisz 1800 do 2000 2. wymiana silnika 3. zmiana samochodu z mocniejszym silnikiem co bardziej polecam
Opublikowano
2 kola za chipa? ja c zrobie program za 1000 konkretnie pod silnik :D z mozliwoscia edycji mapy we wlasnym zakresie :norty:

Opublikowano
No ręce opadają :duh: Kolego chip od kolegi bagora za 200zł i moc o około 10koników. I to tyle z ingerencją w ten silnik. Aby moc bardziej zwiększyć to by już cza rozbierać,kuć itp. Ale lepiej jakiś swap z 1,8 na np.2,0 lub wyżej i po problemie,a koszty jak tuning seryjnego silnika a nawet taniej :mrgreen:
"Nieudana Operacja To Połowa Udanej Sekcji"
Opublikowano

W jakim celu chcesz kuc silnik?? soft turbo tak 0.5 bara spokojnie mozna ladowac bez kucia silnika pozatym zakucie tego silnika to lekko 10 tys pln jak wogole znajdziesz kuty wal :mrgreen: Ja sie powoli szykuje na robienie ISa mam nadzieje na ponad 200 koni bez turbo :twisted:

Szkoda ze silnik nie jest dla mnie :cry2:

Opublikowano
koledzy jestem tutaj nowy takze pytam..Swap czyli zmniana silnika na 2.0 lub wiekszy? Moze mi ktos powiedziec jezeli chcialbym zmnienic silnik z 1.8 na 2.0 to co zostaje a co trzeba wymnienic?
Opublikowano
Silnik z osprzetem wiazka silnika i DME Skrzynia Hamulce To sa rzeczy do wymiany

Opublikowano
Kolego tak zasugeruję jeśli można, gdybym ja miał zmieniać 1,6 czy 1,8 to albo na IS (tańsza zmiana) a jak już na coś 6 cylindrowego to 2,5 (2.0 jest o 10 koni mocniejsze od ISa a więcej do roboty).
Opublikowano
Dzieki koledzy za odpowiedzi.Poprostu sprzedalem tego 1.8 i kupilem dzisiaj w niemczech 2.0 rok 97 tez w cabrio w full opcji na ladnych felgach i zglebowany .. :D Pozdro