Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Panowie !

Problem tak jak w temacie, od jakiegos czasu nie działa mi PDC.

W momencie kiedy wbijam wsteczny bieg "piszczek" daje sygnał przez ok. 5sek. ( stanowczo za długo, az głowa boli ) i na tym sie konczy...kiedy zblizam sie do przeszkody milczy jak grób. Wczesniej kiedy wszystko było ok. sygnał po wbiciu wstecznego trwał ok.1sek. no i oczywiscie wszystko dalej działało jak powinno... Co moze byc przyczyna takiego zachowania ?

Z góry dziekuje za właczenie sie do tematu !

Pozdrawiam

LaRocco

Opublikowano
było opisywane wiele razy, prawdopodobnie padł któryś z czujników. Podepnij auto pod kompa i sprawdź który to. Ewentualnie możesz nasłuchiwać, który to czujnik, działający prawidłowo tak pyka. Jeśli masz brudny samochód to spróbuj je najpierw przetrzeć, może pomoże :)
Opublikowano

Ok. Dziekuje ! Najpierw posłucham tak jak podpowiadasz który "pyka" a który nie. Mam nadzieje ze jego demontarz nie jest utrudniony...

Niewiem czasem czy tez wilgoc nie zaszkodziła, zaczeło sie to dziac z poczatkiem tej zimy której konca nie widac i nie widac:-) he he

Opublikowano

Witam ponownie !

Nasluchiwalem wszystkie czujniki, faktycznie jeden nie "pyka"

Jak sie go demontuje Panowie ? Domyslam sie tez ze dostane go tylko w ASO ?

Pozdrawiam

Opublikowano
Witam ponownie !

Nasluchiwalem wszystkie czujniki, faktycznie jeden nie "pyka"

Jak sie go demontuje Panowie ? Domyslam sie tez ze dostane go tylko w ASO ?

Pozdrawiam

Trzeba sciagnac listwe ze zderzaka,jest na zatrzaski,potem juz czujnik masz na wierzchu.Klopot jest np.w touringu e39,tam nie wiem jak sie dobrac do srodkowych z tylu.

Na Allegro sa uzywki 115-150zet.

Pozdro

http://images.chomikuj.pl/button/Mr.Lova.gif

Na Chomiku mapy 2014,soft spolszczający MK2/3/4 mono-kolor,MK3 z polskimi znakami.

Opublikowano

Dziekuje za te cenne informacje !

Dobrze ze zapytałem, malo brakowało a zaczolbym sie juz dobierac do tego czujnika bez demontazu listwy :duh:

W ASO za taki czujnik cenia sobie 380zł...bez komentrza...

Pozdrawiam

Opublikowano

a ja już przy kupnie auta na kompie wywaliło ze nie działają 2 czujniki po czym za jakieś 4 tygodnie raz zadziałały i byłem w szoku (przez ten czas nic nie robiłem, ani nie myłem ani nie rozkręcałem) i znów przestały działać,

jak się dobiorę to może wystarczy jakieś styki przeczyścić, temat już bym zgłębił bo mam garaz i tunel ale temperatura, mokra pogoda i zderzak mpakietu mnie zniechęca

Opublikowano

Taaaak, ja tez bym juz dawno z tym zaczol dzialac ale pogoda mnie skutecznie zniecheca...

Uwazam tez ze demontaz jakichkolwiek plastikowych elementow najlepiej robic przy dodatnich temp. sa wtedy bardziej elastyczne i jest mniejsze ryzyko ich pekniecia !

Przy takiej pogodzie faktycznie wilgoc, woda mogly sie gdzies przedostac do kostki ale tak jak piszesz, to trzeba rozebrac i zobaczyc.

Jak usune usterke dam znac na forum !

Opublikowano

Witam ponownie Panowie !

Wracam do tematu poniewaz za skarby swiata nie potrafie zdemontowac listew w tylnym zderzaku w ktorych montowane sa czujniki PDC :cry2: Ktos ostatnio napisał ze sa na zatrzaski, OK...zgadzam sie ale jak je zdemontowac...na gwałt ciagnac do siebie ? Mam walniety czujnik pierwszy z lewej, nie ukrywam ze juz szarpałem ta listwe co sił i nic, trzyma jak diabli !

Doradzcie cos prosze !

POZDRAWIAM

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Dobrze ze nic nie wymienialem tylnego czujnika PDC ! Zrobilo sie cieplo, w miare sucho i wszystko zaczelo dzialac jak nalezy !!!

Tak wiec wilgoc byla powodem calego tego zamieszania ktora jak domniemywam dostala sie do kostki...

Pozdrawiam