Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Prosze o porade poniewaz zaniepokoilo mnie dosc silne podcisnienie po odkreceniu korka oleju lub bagnetu.

Jak odkrecam korek lub wyciagam bagnet to czuc dosc silny opor i zasysanie powietrza.

Jezeli juz wyciagne korek lub bagnet i przyloze reke to podcisnienie jest moim zdaniem normalne.

Czy tak powinno byc?

Dodam ze mam zepsute DISA dzisiaj to zdiagnozowalem.

Moze takze ODMA do wymiany jest??

silnik M54

e39 530i

pozdr i dzieki

zycie zaczyna sie po 50i
Opublikowano

no wlasnie dzisiaj zabralem sie za wymiane odmy ale powiem szczerze ze utknolem dnia mi zabraklo

powiem tak kupa roboty z ta odma!!

Sciaglem caly prawy bok razem z przepustnica ale widze ze trzeba bedzie sciagac cala pokrywe od gory!!

Mogl by mi ktos doradzic jak to ustronstwo odkrecic

pozdr

zycie zaczyna sie po 50i
Opublikowano
Moim zdaniem podcisnienie swiadczy o tym ze odma jest sprawna. Podcisnienie ma byc. Opary ze skrzyni korbowej za zasysane do kolektora ssacego(nie bezposrednio) a krople oleju (oddzielone w separatorze oleju - odma)wracaja do miski olejowej. Jesli nadal chcesz ja wyciagac to w tym topiku jest moj post jak to zrobic w M52TU/M54 viewtopic.php?f=69&t=103997