Skocz do zawartości

330i/330ci - wykresy z hamowni

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Czy może ktoś się podzielić wykresem z hamowni (nie z EXCEL'a ... :) ) dla E46 330i/330ci, najlepiej bez przeróbek?
Opublikowano

Mam cos takiego. To jest 530i ale mysle ze nie ma to znaczenia. Na niebiesko seria. :cool2:

http://img713.imageshack.us/img713/349/wykresmocyimomentu530in.gif

Opublikowano
  • Autor

Dzięki kolego!

Czy jeszcze ktoś może podesłać? Fotka, scan ...

Opublikowano

o kolega widze chyba cos chipowal

Ja szukam samego programu (zmienionego softu ) do tego silnika jak ktos moze sie podzielic to podaje email [email protected]

Z gory dziekuje :)

.....When you are leaving skid marks between corners, this means that you have enough POWER....
Opublikowano
Przecież to wykres ze strony jakiegoś tunera, a nie wydruk z hamowni. :lol:
Opublikowano
  • Autor
Przecież to wykres ze strony jakiegoś tunera, a nie wydruk z hamowni. :lol:

I taki coś za gładki ten wykres ... ale jest ...

o kolega widze chyba cos chipowal

Raczej chodzi o zbliżenie się do serii :D

Chciałbym sobie porównać przebiegi ...

Chip, z tego co znalazłem, to ma sens przy bardziej kompleksowych przeróbkach, które z kolei nie mają sensu, ze względu na koszty.

Lepiej poprostu kupić M3 :D ...

Nikt więcej się nie hamował z e46 330i(ci) na tak dużym forum :shock: ?

Opublikowano

Ja tylko chce sie zblizyc do okolo 270 koni :) Bede monotowal kompletny wydech z kolektorami od M3 do tego dolot chce przerobic troszke z dodmuchem konkretnym ( jak narazie zamotnowalem stozek w oryginalnej obudowie ) i myslalem zeby do tego ja zchipowac i podniesc maxymalne obroty gdzies o 500-700.I powiem ze to powinno mi wystrczyc narazie :)

Bede walczyl ze wszystkim na wiosne jak sie cieplej zrobi troszke bo garaz mi zamarza w srodku :)

.....When you are leaving skid marks between corners, this means that you have enough POWER....
Opublikowano
  • Autor
A hamowałeś serię?
Opublikowano
W sumie nie ale przyspieszenia sprawdzalem jakis czas temu i seryjne sa wiec spoko :) niestracil za duzo rumakow przez te pare lat zycia :)
Opublikowano
  • Autor

:D

A jak olej? Pije więcej?

Ekspertem nie jestem, ale gdybym się zabierał za tunning, najpierw tak czy siak doprowadziłbym silnik do 100% zdrowia + kontrola i ew. wymiana sprzęgła, dwumasu.

I dopiero wtedy kompresor. Jest przynajmiej jeden zestaw, z tego co wyczytałem, typu plug&play. Daje to realny przyrost mocy. Tylko zestaw dość drogi - pod ok 10 tys. PLN.

Większość info na polskich forach i zagranicznych mówi o max. kilkuprocentowych realnych przyrostach mocy lub wręcz spadkach, w przypadku zabawy z wydechami, chipami, filtrami powietrza, itp ... a koszty znaczne ... nawet gdy dłubiesz sam ...

Opublikowano

Wydech jesli caly zrobisz to niema bata musi cos dac chip tez raczej ci niezabierze mocy ( chyba ze ktos go zrobi co po prostu niewie jak to zrobic dobrze ) dolot tez pomoze jesli jest dobrze zrobiony. W kazdym silniku sa rezerwy mocy oprocz tych z formuly 1. Wywalenie samych katalizatorow sporo daje a w polaczeniu z dobrze zamonotowanym filtrem czuc naprawde.

Niezapomne nigdy jak zrobilem w scirocco II silnik z corrado 2.0 16v 150 koni i zrobilem caly wydech i dolot- wyjechalem na ulice i silnik o wiele zywijej reagowal na gaz i szybciej sie wkrecal :)

pierwsze przerubki pare ladnych lat do tylu :)

W mojej zony autku CRX Del Sol 1.6 vtec mam wsadzony kompletny wydech DCsport z kolektorami i dolot AEM i auto leci 250 km/h :)

przypominam ze to 1.6 :)

Troszke OFFTOPIC sie zrobil hihih

Opublikowano
  • Autor
Jak podłubiesz to daj znać co i jakie efekty ...