Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam Dzisiaj jak odpalalem auto na stcji uslyszalem bum i po podniesieniu maski zobaczylem ze spadl pasek z alternatora i widać nowe pekniecie gdzieś pod nim jakby sie cos urwalo. Domyslam sie ze mogl to byc napinacz. Teraz moje pytanie. Jak to sie da naprawic? Czy to jest oddzielny element czy czesc alternatora? Objawy to brak ladowania i wspomagania. Dodam ze mialem Świetami wymieniany alternator na uzywany. Moze ktos z kolegow z Łodzi pomoże albo doradzi? Dzieki i pozdrawiam. Nie mam juz sił...

Sześciocylindrowiec swobodnie poruszający wyobraźnię

-=GHOST IN THE SHELL=-

Opublikowano
dzwon o poprawę do tego co ci wymieniał alternator zrób foto co ci się urwało.
Opublikowano

Dokładnie tak jak piszesz Grzegorz.

Miałem wymieniany alternator i przy okazji pasek. Jeśli nawet ci partacze coś spiep*****, to co ja im mogę teraz zrobić? Nie chce mi się szarpać nerwów. Auto przejechało 2 m-ce po "naprawie" i "dobrze", że stało się to kilka km od domu a nie w trasie... Ostatnio latałem do Wrocka na lotnisko z rodzinką i moją 3 letnią chrześnicą i nie chcę nawet myśleć co by było.... Zwyczajnie już więcej do nich nie pojadę i będę odradzał znajomym.

Teraz bardziej interesuje mnie skąd mogę te części szybko skołować i ile będzie mnie to kosztowało...? Może ktoś z Łodzi poda namiary?

Dzięki i pozdrawiam

-=GHOST IN THE SHELL=-

Opublikowano
Dokładnie tak jak piszesz Grzegorz.

Miałem wymieniany alternator i przy okazji pasek. Jeśli nawet ci partacze coś spiep*****, to co ja im mogę teraz zrobić? Nie chce mi się szarpać nerwów. Auto przejechało 2 m-ce po "naprawie" i "dobrze", że stało się to kilka km od domu a nie w trasie... Ostatnio latałem do Wrocka na lotnisko z rodzinką i moją 3 letnią chrześnicą i nie chcę nawet myśleć co by było.... Zwyczajnie już więcej do nich nie pojadę i będę odradzał znajomym.

Teraz bardziej interesuje mnie skąd mogę te części szybko skołować i ile będzie mnie to kosztowało...? Może ktoś z Łodzi poda namiary?

Dzięki i pozdrawiam

Opublikowano
nr.katalogowy i cena części w serwisie to Nr : 11282248561 Cena z VAT: 61.45 zł
Opublikowano
nr.katalogowy i cena części w serwisie to Nr : 11282248561 Cena z VAT: 61.45 zł

martino281 dokładnie tyle. Razem z robocizną skasowali 140pln (to jeszcze nie tragedia). Ciekawe, czy ci fachowcy nic nie popsuli przy okazji... Teraz jak mam znowu wspomaganie, to tak mi kiera lekko chodzi, że prawie ją urywam :lol: Człowiek na co dzień zapomina jakie komfortowe są nasze bunie...

Dzięki za odzew panowie.

Pozdrawiam

PS. Część na szczęście była dostępna w serwisie BMW Tłokiński inaczej czekałbym do piątku :evil:

-=GHOST IN THE SHELL=-

Opublikowano

Witam

Podepnę się pod temat z pytaniem na co zwrócić uwagę przy zmianie tego paska aby uniknąć takiej sytuacji? Czeka mnie zmiana niedługo i czytam że może być problem. Co powinienem wymienić razem z tym paskiem? napinacz, jakieś rolki?

Z góry dziękuję

Pozdrawiam

Opublikowano
Witam

Podepnę się pod temat z pytaniem na co zwrócić uwagę przy zmianie tego paska aby uniknąć takiej sytuacji? Czeka mnie zmiana niedługo i czytam że może być problem. Co powinienem wymienić razem z tym paskiem? napinacz, jakieś rolki?

Z góry dziękuję

Pozdrawiam

Po porostu pasek na rolce nr.10 ma iść górą rolki, na rysunku jest to rolka dolna na podstawie nr 7

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=DP81&mospid=47559&btnr=11_2318&hg=11&fg=18

co powinienes wymienic ,napewno te rolki sam napinacz raczej powinien bys sprawny, ale jak zdemontujesz pasek bedziesz wiedział.