Skocz do zawartości

[E87] W pozycji A swiatla sie ciagle świecą

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam problem tego typu w moim 120d. Ze w pozycji A(czujnik zmierzchu) swiatla sa ciagle wlaczone (wlaczaja sie z zaplonem, gasna po wylaczeniu zaplonu), a nie tak jak powinno byc, ze aktywny jest czujnik zmierzchu - lampy wlaczaja sie gdy jest ciemno. Nie wiem czy to normalne, jesli mam wlaczone swiatla do jazdy dziennej - jesli zostawie samochod na wlaczonych swiatlach to po wylaczeniu zaplonu swiatla gasna. Wiec nie wiem czy to kwestia uszkodzone czujnika zmierzchu czy kwestia ustawien w komputerze...
Opublikowano
Ustawienie Daytime running ligth w ligth settings masz zaznaczone?
Opublikowano
  • Autor
nie mam wyswietlacza od navi, aczkolwiek moze w komputerze sa wlaczone te swiatla dzienne? w e46 mam wlaczone swiatla dzienne w komputerze, ale na wlaczonym czujniku zmierzchu pala sie tylko jak jest ciemno... a tutaj jest inaczej.
Opublikowano
Jak masz ustawione Daytime running lights to światła zapalają się zaraz po włożeniu kluczyka do stacyjki. Najpierw zapalają się postojowe, a potem po odpaleniu światła mijania. Po zgaszeniu silnika, gdy nie otworzysz drzwi kierowcy, to palą się postojowe, a gdy otworzysz drzwi kierowcy automatycznie gasną. Tak to działa.

E30, E36, E60, E87, F48