Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jakiś czas temu zaczoł mi świecić ABS kontrola trakcji i kontrolka od klocków( na żółto), dzis wymieniłem tarcze klocki + czujniki zużycia klocków+ reset kompa, i dalej jest to samo, nie raz jest tak że przejadę rano z 5 km i dopiero wtedy się zaświecą te kontrolki, wszystkie naraz, czasem też potrafią zgasnąć podczas jazdy same od siebie, podłączyłem autko po kompa i wyszło że coś nie tak jest z jakimś czujnikiem z układu hamulcowego.

Miał ktos podobne doświadczenia ?

Co może być uszkodzone ?

Kwaq

• Członkowie klubu
Opublikowano
podłączyłem autko po kompa i wyszło że coś nie tak jest z jakimś czujnikiem z układu hamulcowego.

Co to znaczy z jakimś :?: Podczas diagnozy wiadomo z jakim i na pewno nie z czujnikiem klocków tylko z czujnikiem ABS :idea:

Auto Classic Service - 603975574

BMW Partner

Diagnostyka, mechanika i elektryka BMW

Swapy i indywidualne modyfikacje

AUTOPOMOC

BMW M7 - 1:44.821 Tor Poznań

Opublikowano
Zdaje się że był to czujnik ciśnienia w układzie hamulcowym, nie pamiętam dokladnie, ale napewno nie był to czujnik ABS-u na żadnym z kół.
Opublikowano
kolego za to są odpowiedzialne tylko czujniki abs-u nic innego ten temat był przerabiany juz kilka razy moze poprostu zmien mechanika
Opublikowano
Od rana mam to samo palę auto i zapalają się kontrolka ABS, wykrzyknik i TCS wszystkie na pomarańczowo. Podejrzewam, że to przewód albo czujnik ale chciałem sprawdzić obwód zabezpieczeń ktoś ma pojęcie które to bezpieczniki? Dzięki za wszelką pomoc.
Czy ktoś zamawiał BMW?