Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam miałem fabryczny centralny zamek z kluczyka i kupiłem sobie zestaw sterownik bla bla bla i zamontowałem no i teraz otwiera zamyka tylko bez sygnalizacji świetlnej kierunkowskazów od sterownika wychodzą kable zielony - zamykanie niebieski - otwieranie i brazowy bialy i czarny nie wiem do czego.... i jeszcze dwa krótkie ucięte nie zarobione brązowy i biały jak zrobic żeby zamknięcie sygnalizowane były świeceniem kierunkowskazów ?
Opublikowano

myślę że bankowo któryś z nich to właśnie sterowanie świateł.

nie masz do tego jakiegoś schematu?

weź miernik i zobacz czy zmienia się na nich napięcie i kiedy gdy zamykasz drzwi.

to dowiesz się z jakich pusczany jest sygnał na żarówki.

pzdr

Opublikowano
Po pierwsze napisz co to za modul po drugie da sie zrobic jesli modul ma taka opcje do kierunkow potrzebne sa dwa kable po jednym na strone autka i powinny byc zabezpieczone bezpiecznkiem 10a

W związku ze złym stanem zdrowia nie prowadze już napraw BMW !!!!

A i od forum zacząłem leczenie :D

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
witam.kupilem centralke piloty podlaczylem,zamyka otwiera jest ok.centralka ma wyjscie na sygnalizacje kierunkowskazami ale nie wiem gdzie te kable podpiac.wszsytko cacy jak w opisie http://3er.pl/viewtopic.php?f=37&t=28.tu moje pytanie:na ostatnim zdjeciu jest ta kostka,znalazlem ja ale nie wiem ktore sa to te pozycje 3 i 6.jak zaczalem kombinowac to saplilem 2 bezpieczniki.jak podciagne sie na krotko pod kierunki z przodu jest ok centralka dziala ale nie mam jak wyciagnac kabli zeby sie do nich podpiac.wolalbym pod tą kostke pod kolumna kiery.pomozcie :wink:
"...pamietaj ze na drodze nie jestes sam..."