Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam wszystkich na forum

mam prosbe do wszystkich jezdzacych bmw seri 5

mianowicie mam zamiar kupic bmw seri 5 mozecie cos doradzic na co mam zwracac uwage ktore modele sa najwytrzymalsze i dobre silniki

auto mam zamiar kupic w holandi bo tu mieszkam cos w przedziale '96-'99r przebieg do 250tys 520,523,525, interesuje mnie tylko benzyna i w automacie

prosze o propozycje jaki model lub czy odpuscic sobie to auto

dzieki

Opublikowano

Wszystko oczywiście zależy od egzemplarza - możesz trafić na zadbane 520 i być bardziej zadowolonym niż z zajechanego 525. Zależy także, na co zwracasz uwagę - jeżeli chcesz jeździć taniej to polecam 523 - kolega jeździ 523 od kilku lat i jest bardzo zadowolony, zarówno jeżeli chodzi o kwestie techniczne jak i o spalanie. Osobiście zachęcałbym Cię jednak do motoru 2.8, gdyż jest to wyjątkowo udana jednostka, o czym wiele na tym forum już było pisane (nie oznacza to oczywiście że jest idealna). W szczególności jeżeli miałbyś się zdecydować na więcej niż 170 KM to patrz od razu na 2.8. Przy automatycznej skrzyni warto pokusić się aby wyszukać auto z mniejszym, orginalnym udokumentowanym przebiegiem. Zwróć także uwagę na sprawy czysto eksploatacyjne jak - opony czy zawiesznie.

Pozdrawiam @drian

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
przelecialem cale forum i nic nie moge znalesc

Nic gorszego nam napisac nie mogles. Na tym forum masz juz ponad 750 000 postow dotyczacych tych samochodow, silniki benzynowe 2L do 3L sa najpopularniejszymi silnikami w tych modelach a ty starasz sie nam wmowic, ze NIC NIEMOZESZ ZNALEZC? Piszemy o niczym? To jest obrazliwe. Okulary - to moja rada.

:duh: Czlowieku, wyjdziesz do dzialu E39 i tam w jednym z pierwszych tematow masz szczegolowe informacje - kiedy jakie silniki byly montowane. Mylisz modele przed liftowe z po liftowymi, nie masz pojecia o tym aucie. Najpierw pocztyaj tematy informacyjne i zgromadz podstawowa wiedze. Takich tematow tutaj w tygodniu przybywa po 3, bo jak sie z pewnoscia domyslasz - nie jestes jedyna osoba chcaca kupic ten samochod. :search:

BMW Schnellservice

Mechanik

Elektronik