Skocz do zawartości

316i Dławi się po wjechaniu w wode.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Zaobserwowałem dziwne zjawisko po wjechaniu w dużą kałuże lub teraz jak jest odwilż i śnieg topnieje gdy jade jest wszystko ok. Ale gdy zapalam auto ponownie to dlawi sie na niskich obrotach(prawie gaśnie) ok 1minuty ,pozniej jest wszystko ok. Gdy jest sucho (zero kałuż etc.) wszystko jest ok . Co to moze byc?? Woda sie gdzies dostaje czy co?? Prosze o nakierowanie:) Pozdrawiam
Opublikowano
Zobacz stan osłonki okablowania i samą wtyczkę do sondy na wydechu. Kiedyś miałem to samo, co Ty. Po kałuży, deszczu i innych wilgotnych warunkach silnik ledwo co chciał pracować. Nic nie pomagało, to zobaczyłem tam. Po rozkręceniu wtyczki wylało mi się sporo wody (ok. 100 ml. :norty: ). Po wysuszeniu i uszczelnieniu jest OK. Wiem, że i u znajomych była podobna sytuacja. Ale kable wysokiego także mogą być. Posprawdzaj.