Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam jestem posiadaczem bmw e36 320i coupe z 1993r. I mam problem z airbag a mianowicie po odpaleniu auta dioda airbag miga a po przejechaniu kilku kilometrów świeci już ciągle. Czym to może być spowodowane? Liczę na pomoc z góry dzięki:-)
  • Członkowie klubu
Opublikowano
Spowodowane może być brakiem airbag'u, uszkodzoną taśmą lub poprostu ktoś wyjmował zegary lub kierownicę nie stosując sie do instrukcji i trzeba podłaczyć auto do komputera, odczytując blędy, spróbować skasować błąd i po problemie.

Auto Classic Service - 603975574

BMW Partner

Diagnostyka, mechanika i elektryka BMW

Swapy i indywidualne modyfikacje

AUTOPOMOC

BMW M7 - 1:44.821 Tor Poznań

Opublikowano
nie martw sie poduszka i tak zadziała :norty: miałem to samo i gdy kiedys grzebalem z kumplem pod maska przypadkiem uderzył w ten pomarańczowy czujnik i zrobiło sie bum :lol: oczywiście zmieniłem podłączyłem i drugi raz tez zadziałała bez usowania błedow wiec nie wiem po co to sie pali :mad2:
Opublikowano

są sposoby wyjmowania żarówki aby nie świeciła ale problem na kompie nie zniknie

jedź na komputer i niech skasuje błędy

albo sam zrób restart komputera DME wtedy zobacz czy zaświeci

jeśli nie problemu nie ma

jeśli tak - zajrzyj to przekaźników i bezpieczników

następnei głowić się można nad taśmą i innymi elementami airbaga

Opublikowano
na kontrolka zapali sie nawet przy wyciagnieciu licznika i zaden domowy reset dme nie pomoze jedynie komp ale po co wydac 60-80 zl za to zeby to gowno zgasło jak i tak bedzie działac??
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano
Ja wymieniałem żarówki w zegarach i też zaświeciła mi ta kontrolka... A wyjęcie żarówki nie pomoże ;-) to nie polonez. Bedzie świeciła tylko po prostu słabiej.
Opublikowano
wyjęcie żarówki nie pomoże ;-) to nie polonez. Bedzie świeciła tylko po prostu słabiej.

Trzeba było włożyć papierek do środka i już by nic nie świeciło :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Kolego jak chcesz żeby wszystko było elegancko to nic zapewne nie zrobisz bez diagnozy komputerowej gdzie wyjdzie co mu dolega.