Skocz do zawartości

Komputer Motronic Pytanie pomocy!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam taki problem bmw e36 320i Komputer bosch motronic koncowka nr 403. Samochod przestal chodzic mi na 2 cylindry usterka zostala stwierdzona ze spraliły sie tranzystory w komputerze ktore odpowiadaja za prace tych cylindrow zostaly one wymienione na nowe przez elektronika. Załozylem komputer do samochodu a on sie grzeje robi sie gorący. co moze byc nie tak. zgasile go szybko poniewaz niechce aby spalily sie ponownie. W czym moze tkwic problem cewki???? Prosze o odpowiedz

______

Proszę o mniej chaotyczny opis z użyciem interpunkcji i edytowanie tytułu tematu! Na to samo zwracałem uwagę wczoraj! Następnym razem będzie ostrzeżenie. Proszę się zapoznać z ogłoszeniem o tytułowaniu tematów na górze działu. mattiss

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Czytałem kiedyś na elektrodzie że dostanie tranzystorów do tych kompów to nie lada wyczyn.Może wsadził co miał pod ręką i jest efekt.W gre wchodzi jedynie przekładka z innego kompa.
Po czterdziestce człowiek ma, trochę z osła, trochę z lwa.
Opublikowano

Kolego normalne że się grzeje.Latem nawet można powiedzieć że parzy.Niestety komp nie ma chłodzenia jak należy a tranzystory sporo ciepła wydzielają.Wymieniałem wiele razy tranzystory w kompach.Dostanie takich tranzystorów to żaden wyczyn.

Jeździj spokojnie.Wszystko powinno być ok.