Skocz do zawartości

e34 touring - dziwny Problem z tylna wycieraczka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

mam problem z tylna wycieraczka, mianowicie kiedy ja wlacze zacznie machac 5x po czym stanie w jakiejs pozycji i tak stoi - nie reaguje na manetke, jedyny sposob aby ja "ruszyc" jest wyjecie kluczyka i ponowne uruchomienie wycieraczki, dziwne jest to ze sama juz nie wraca na swoja pozycje , nawet gdy przekrece kluczyk na zaplon (bo naturalnie zawsze jak zgasilem auto a wycieraczka nie wrocila to po wlozeniu kluczyka wracala - teraz nie wraca, ale zareaguje na manetke tylko jednym sposobem- czyli 5x zamacha i stanie w jakiejs pozycji) mial ktos taki problem?

auto bmw e34 520i /24v/vanos 1996r

Opublikowano
a może masz urwany przewód któy jest w wiązce która jest przy zawiasie maski bagaznika z prawej strony. Jest tam jeden przewód który odpowiada za powrót wycieraczki do położenia pierwotnego
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Witam jestem tutaj nowy ale mam dla ciebie odpowiedz.A więc jeżeli masz trochę pojęcia o mechanice to sobie poradzisz.musisz wciągnąć silnik wycieraczki i będziesz miał tam taki dekiel który jest fabrycznie zanitowany, musisz go roznitować i ściągnąć,jeśli ściągniesz to będziesz miał od środka taki czarny plastikowy czujnik.On ma za zadanie rozłączyć i złączyć kabel żółty i brązowy,za pomocą miernika sprawdz jeśli nie działa jest w nim taki czerwony oring wyciągnij go(zniszcz)i zalej tam wd40.po paru próbach ma działać.następnie musisz ten dekiel założyć spowrotem(ja przewierciłem dzurki na wylot i zanitowałem).założyć silnik na miejsce i w drogę.ja u siebie walczyłem ok 3 dni i pomogło.powodzenia i pozdrawiam
Opublikowano
witam. ja mam taki numer. ostatnio jak mialem wlaczone przednie wycieraczki na wolnym stopniu, jak wylaczylem je do dalej chodzily. dopiero jak zgasilem i silnik i zaplon, to przestaly chodzic. teraz wylaczaja mie sie normalnie, tylko wlasnie po przesunieciu przelacznika na stopien WOLNY, wycieraczki chodza dokladnie tak samo jak na CZASOWYM ( pierwsza pozycja wlacznika ) a stopien szybki dalej dziala jak dzialal. Wiec mam teraz albo szybkie albo tylko czasowe. Moze ktos ma jakiegos pomysla, bo niewiem od czego zaczynac, moze poprostu wlacznik nawalil ?
Opublikowano
a gdzie mniej wiecej sie ten sterownik sie znajduje ??? bo musze to zrobic w najblizszym czasie gdyz czeka mnie barzo dluga podroz. pozdrawiam