Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przy dużych mrozach zaczęło łapać mi paliwo na filtrze mimo że tankowałem "verwę"zawsze do pełna . Instrukcja zabrania stosowania dodatków bo mamy podgrzewacz paliwa .

Gdzie on jest i jak sprawdzić sprawność !!!

Filtr paliwa mam jednoczęściowy : wejście , wyjście i na środku i jakiś korek (do czego on służy?)

Na przewodach paliwowych przy prawym nadkolu jest jakieś urządzenie ale to chyba jakiś zawór lub czujnik.

Oświećcie mnie proszę bo przejrzałem Forum i i dwie książki i nic !!!!

Opublikowano
paliwko regularnie zamarza przy wiekszych minusach

moze paliwo słabe?

tankuje tylko na dobrych stacjach typu BP i Shell więc już powoli zaczynam wątpic czy to wina tylko paliwa czy może coś jeszcze .

Opublikowano
paliwko regularnie zamarza przy wiekszych minusach

moze paliwo słabe?

tankuje tylko na dobrych stacjach typu BP i Shell więc już powoli zaczynam wątpic czy to wina tylko paliwa czy może coś jeszcze .

ja tez zawsze v-power, a mi ostatnio przy -20 stopniach zamarzło

Opublikowano

Zawór znaleźliśmy ale mi chodzi bardziej o element grzejny . Gdzie on jest ? bo w niektórych modelach jest zamontowany na filtrze . Tu zaworek jest na powrocie z ukł.wtryskowego , czyżby tam był jakiś podgrzewacz ? Jak sprawdzić działanie zaworu i do czego jest chłodnica paliwa ?

Dużo tych pytań ale to mój pierwszy diesel a lubię wiedzieć jak co działa !

Opublikowano

i mnie to ciekawi...jak dokładnie działa i gdzie grzeje :wink:

p.s. W mojej poprzedniej Astrze II DTL grzałka była wewnątrz obudowy filtra paliwa i było git - proste i logiczne - natomiast tutaj to nie wiem jak jest...