Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Ostatnio zabrakło mi paliwa, komputer pokazywał że przejadę jeszcze 70 km no ale chyba trochę mnie okłamał, zaholowano mnie na pierwszy CPN Orlen-a zatankowałem ropę i próbowałem go odpalić, aku padł więc dopiero po naładowaniu na drugi dzień odpaliłem chodził z 2-3 dni, no i przy ostatnich mrozach zaczął mi szwankować tzn. jeśli go odpalę na postoju to pali jeśli odjadę z 5 km to zaczyna mu brakować paliwa, zaczyna szarpać aż w końcu wyłącza się i po 1h można go spokojnie znów odpalić. Ostawiałem paliwo zalałem antydepresanty i nawet 200ml denaturatu i nic to nie zmieniło. Co to może być ??
Opublikowano
jesli masz w zbiorniku wiecej niz 15lit. paliwa ,aby moc wykluczyc pompke zbiornikowa ,to obstawiam przypchany filtr paliwa ,lub syfek w samym zbiorniku. na poczatek wymien filtr paliwa , w niskich temp. brud poteguje sie w filtrach co moze byc w twoim przypadku. dodatki do paliwa juz teraz nie pomoga
Opublikowano

Panowie uwaga na te super dodatki do paliwa, brat wlał wczoraj do baku to cudo, a później ledwo dojechał do domu, zrobiła mu się kasza zamiast ropy, a co najlepsze sie okazało to zamarzł ten dodatek bo później zostawiliśmy na dworze i była kostka w butelce :mad2: :duh:

Jak poszedł z tym do tego sklepu to się sprzedawcy schowali jak tylko zobaczyli go z ta butelka, a na polce już tego nie było :D

www.nowak-motocykle.pl
Opublikowano

Podlacze sie.

Wydaje mi sie ze mam slabej jakosci wache. Slyszalem ze wystarczy dolac denaturat wtedy sie woda zmiesza z benzyna i spali. Tylko nie wiem jakie proporcje.

Powiedzmy na 30L ile denaturatu?

A moze zamisat denaturatu wlac cos innego?

Opublikowano
Wlewałem odmrażacz paliwa z Shell za 10 PLN i denaturat i nic to nie daje, wymienię filtr paliwa i ropę i jeśli to pomoże to dam znać na forum.
Opublikowano

Alkohol wiąże wodę a nie lód , dodatki do ON zapobiegają wytrącaniu parafiny ale nie bardzo rozpuszczają tą która już osadziła się na filtrze , działają więc zapobiegawczo a nie doraźnie . Konieczna wymiana filtra + dolanie dobrego paliwa (ew. ze środkiem antyżelującym)

Jako środek doraźny stosuje się benzynę w il.do 10% w stosunku do ON jednak nie wiem jak nowoczesne układy wtryskowe na to reagują . Lepsze to jednak niż spędzić noc noc gdzieś w polu przy -25 st.