Skocz do zawartości

Szybkie Pytanie Ogrzewanie :)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Czy to normalne ze w tych mrozach po przejechaniu ok 15 km wskazowka temperatury podnosi sie o ok pół cm?? Czy raczej termostat do wymiany?? Pozdrawiam :)
Opublikowano

siema,autko dużo pali ?? sprawdź czy węże na chłodnicy są ciepłe jeśli tak to sobie wymień termostat:) i koniecznie kup go z firmy wahler takie czerwono- niebiesko-białe pudełko w inter cars go nie ma :( francuskie carolstat(VERNET) są dobre na 2 sezony, gatesa oddasz na reklamacje:/ topran to chiny a febi pakuje często oryginał i równie często chiny więc najlepiej wybierz wahler(produkują te termostaty dla bmw) albo w serwisie oryginał(a w pudełku też zobaczysz wahlera :)

http://sklep.intercars.com.pl/

Opublikowano
auto pali normalnie nie za duzo nie za malo :) mam je ponad rok i nie zauwazylem roznicy w zuzyciu paliwa :)
Opublikowano
Podlacze sie do pytania. Ja mam znowu na odwrot, u mnie strasznie szybko wskazowka ustawia sie na srodku wskaznika i caly czas trzyma temperature. To normalne?

Nic tylko się cieszyć :cool2:

Opublikowano
Witam. Czy to normalne ze w tych mrozach po przejechaniu ok 15 km wskazowka temperatury podnosi sie o ok pół cm?? Czy raczej termostat do wymiany?? Pozdrawiam :)

ostatnio robilem test, temp -20 samochód po nocy, skasowałem licznik km i jechalem wolno nie przekraczając 2,5tys obrotow, glownie na 3 biegu obroty lekko ponad 2tys. Wskazowka do pionu doszla po 3,7km.

Robilem tez kilka tras glownie w nocy/nad ranem temp ponad -20, wskazowka po osiągnieciu pionu trzymala sie cala trase, niezależnie od prędkości (110-140km/h)

Koledzy juz napisali wiec nie ma co powtarzać, termostat...