Skocz do zawartości

klimatronic nie dziala ;/

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam wszystkich,

mam pewien problem ze swoim bmw e39 530d 99r a mianowicie rano wsiadam do auta wszystko elegancko odpalilem chcialem juz ruszac po czym sie zorientowalem ze nie dziala mi klimatronic ;/ nie wiem co jest grane jak wlaczam swiatla to wszystkie guziki swieca ale np wyswietlacz nie dziala nie da sie nic zrobic ;/ w ogole powietrze nie leci szyby zamarzniete od srodka do chu... przepraszam ale ledwo co wyjechalem od mechanika bo wymienialem szczotki w rozruszniku to znowu sie zdupil ten klimatronic ;/ pomozcie!

Opublikowano
mozliwe ze jest to spowodowane tym ze ostatnio jak mi zwalil ten rozrusznik to przelozylem akumulator od kolegi z auta tez bmw tylko 320d mozliwe ze przez to moglo sie cos zepsuc? a moze tylko jakis bezpiecznik sie spali :) co wy na to?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Zmiana akumulatora jak była wykonana prawidłowo < bez zwarć czy pomylenia plusa z minusem > nie miała na to wpływu.

ja obstawia brak zasilania panelu klimatronika lub awarię panelu.

Sprawdź bezpieczniki i wtyczki panelu. Może coś nie łączy.

Drogą dedukcji doszedłem do konkluzji...!!!!
Opublikowano
no a jesli podlaczylem na odwrot ten akumulator to co wtedy bezpieczniki sie mogly popalic i dlatego nie dziala? jest taka mozliwosc?
Opublikowano
Jak wyłączy nawiew(tzn przyciskiem minus) to wyświetlacze gasną. Spróbuj przyciskiem plus, do zwiększania nawiewu-powinno się włączyć.
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

mozesz sprawdzic czy czasami bezpiecznik ale ja obstawialbym panel od klimy (caly sterownik)... w schowku masz bezpieczniki i szukasz bezpiecznika numer 9... sprawdz:D u mnie naprzyklad coś porzerało prąd i okazalo się ze panel od klimy pobiera, normalnie dziala itp. ale pobiera nawet jak auto sie uzbroi po zamknieciu... po wyjeciu bezpiecznika 9tki pobor jest narmalny i nie rozladowuje ;( powiedzieli mi w serwisie ze nowy sterownik kolo 2000 :D

ale juz mam plan jak to zrobic :) jak sie uda to napisze... nie wierze tym panelom ktore sa na allegro..