Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Widziałem podobny zestaw zamontowany w e46 330i. Przy dmuchnięciu 0,4 bara na rolkach wyszło koło 310KM i 370Nm (moment większy niż w m3). Zestaw pasował idealnie i nie przyspożył większych problemów - fakt że kosztował coś koło 10tys PLN i był ściągany z USA
Opublikowano
Takie zestawy sa latwiejsze w motazu od turbosprezarki niestety dobre kompresory zaczynaja sie od 7 tys zl chybaa ze zaadaptowac komprsor typu roots :mrgreen: Zaleta kompresora jest to ze mozna go wylczyc w kazdej chwili. nie trzeba odprezac i przy niezaduzych doladowaniach moze obejdzie sie bez intercollera

W związku ze złym stanem zdrowia nie prowadze już napraw BMW !!!!

A i od forum zacząłem leczenie :D

Opublikowano
Takie coś zwie sie kompressor i montowany jest serynie w niektórych modelach mercedesa. NIc nowego :cool2:
http://imageshack.us/a/img850/9757/z1i.gif
Opublikowano
Takie coś zwie sie kompressor i montowany jest serynie w niektórych modelach mercedesa. NIc nowego :cool2:

A i owszem mercedesach buickach jaguarach land roverach ale wszedzie jest montowany inny kompresor typu roots duzo tanszy i trudniejszy w adaptacji ze wzgledu na rozmiar :mrgreen: ps moze ktoschce kupic kompresor eaton m62 ??

W związku ze złym stanem zdrowia nie prowadze już napraw BMW !!!!

A i od forum zacząłem leczenie :D

Opublikowano

Nie wiem czy koledzy spojrzeli dokładniej iż w tym komplecie jest pasek Pk. Wiem że były kiedyś stosowane doładowania z niskich obrotów właśnie na pasek a na wyższych włączała się turbina. Moja żona jeździ Sabem 900 2.0T 8V 185km i gdyby nie przód napęd to by było fajnie. Niestety objeżdża moje 2.0i 150 km w BMW jak chce myślałem więc co by trochę sobie pomóc ale to faktycznie droga impreza.

Na szczęście Saba wycofują z produkcji.

Pozdrawiam i dziękuje za informacje.