Skocz do zawartości

Luz obwodowy na wale napędowym.Co zrobić???

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wczoraj robiłem mały przeglądzik buni i odkryłem niepokojacy luz na wale napedowym :modlitwa: jest on dośc znaczny (od lewo do prawo i odwrotnie jakas 1/4 obrotu a koła stoją)

Na przegubach nie ma luzu podejżewam ze to w moscie :duh:

Jadac z mała predkościa występuje szrpanie chyba tez tym spowodowane.

:modlitwa: :modlitwa: :modlitwa:

Czy ten luz jakoś można kasować :cry2:

Opublikowano
ja mam to samo ale słyszałem ze taki luz na wale ma być tzn u mnie tez jest ale nie wiem czy taki jak u ciebie ale fakt ze wał sie rusza. też mam szarpanie na wolnych obrotach i ponoć to jest problem z dociskiem sprzęgła bądź z kołem dwumasowym przy sprzegle. Mozna dokupić sprzegło z tym kołem jako uzywke bo nowe koło dwumasowe to ze 3 tysia chyba kosztuje;) Sam sie zbieram zeby rozebrac i sprawdzić ale na razie nie mam gdzie i moze pojade do mechaniora ale oni za rozebranie 300 se liczą :mad2:
howgh!
Opublikowano

heh byłem u mechaniora jak sie okazało luz ten jest suma wszystkich luzów

układu napędowego luzy skrzyni luzy w moscie luzy na półosiach i przegubach :duh:

Można go skasowaś wymieniajac np perzeguby zagladnąc do mostu i skrzyni

ale to sa dosć duze koszty :mad2:

a mechanior stwierdził ze spoko można z tym jezdzic :)

wiec dałem sobie spokój :lol:

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
No niby fajnie ale u mnie np. koło dwumasowe ma duży luz i teraz kupic nowe, to nie wchodzi w rachubę, spróbuję dojsć czy da się to zregenerować.