Skocz do zawartości

320i 1991r - nie pracuje na wszystkich cylindrach i strzela

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
pomocy! mam bmw 320i 19991rok. Po umyciu silnika silnik pracuje normalnie na 6 cyl ale po gwaltownym nacisnieciu gazu pracuje tak jakby nie na wszystkie cylindry i strzela. podzespoly typu swiece i filtry sa wymienione a jak bylem na kompoie to nie wykazuje zadnych bledow i system jest ok.
Opublikowano
ściągnij plastikową kape i poodkręcaj i pościągaj cewki razem z fajkami. Prawie napewno masz tam wode. Przy okazji zobacz w jakim są stanie, warto zainwestować w nowe koszt fajki u BOSCH-a to 20 zł/szt, ale efekt wymierny, polecam bo przechodziłem to u siebie, a Ty masz ten sam silnik.
Opublikowano
Witam. Mam podobny problem co kolega z tym ze ja nie myłem silnika i dzieje sie tak gdy ten jest zimny. To znaczy nie równo pracuje ale nie strzela. Jak z tym sobie poradzić ? Dodam ze autko mam od miesiąca. Pozdrawiam.
Opublikowano
Witam. Mam podobny problem co kolega z tym ze ja nie myłem silnika i dzieje sie tak gdy ten jest zimny. To znaczy nie równo pracuje ale nie strzela. Jak z tym sobie poradzić ? Dodam ze autko mam od miesiąca. Pozdrawiam.

jeśli dobrze widzę to masz e36 z 2.0 silnikiem , przeważnie przyczyną jest zabrudzony silniczek krokowy który znajduje się pod kolektorem ssącym...ale sprawdzaj forum bo o tym było już dużo

pozdro

E36 325i