Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dziś rano po odpaleniu auta po chwili odpaliło jak zwykle webasto,ale chyba nieodpaliło bo bardzo mocno wydobywał się biały i gęsty dym,napewno jest to jakaś awaria,czy do momentu naprawy można odłączyć webasto np. jaki odłączyć bezpiecznik,jakie są ewentualne koszty naprawy,czy gdzieś w trójmieście jest jakiś dobry zakład który to naprawi

Pozdrawiam

Opublikowano
Pewnie świeca padła, koszt samej świecy to ok 50 zł jak pamiętam, jeżeli chcesz odłączyć webasto to bezpiecznik 47 jak dobrze pamiętam
Opublikowano
auto postało noc i chyba samo się naprawiło,przestało webasto dymić,dzięki bardzo za podpowiedzi mysle ze niebawem coś padnie . Pozdrawiam
Opublikowano
a wczesniej nigdy ci nie dymiło bo umnie dymi na biało zawsze po odpaleniu tak przez ok 1 min a potem juz tylko spaliny ciepłe leca z pod progu ale juz nie dymi tylko lekko śmierdzi
Octavia 1,9TDI 110KM 2002r kombi max opcja L&K sprzedam
Opublikowano
Jak normalnie działa to fakt tylko lekki dymek na początku,ale to dyły kłęby białego dymu i to cały czas przez ok 5 minut do mometu zgaszenia silnika
Opublikowano
Czasem się webasto lubi...jak by to nazwać...zalać :norty: U mnie zdarzyło się to raz jak bawiłem się inpą i testowałem pompkę paliwa. Ale notoryczne zalewanie to już choroba świeczkowa może być. :cool2:
Wszyscy wiedzieli że tego nie da się zrobić. Aż pojawił się jeden co nie wiedział...i zrobił.